Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έρχεται ενιαία προκήρυξη για τους διοικητές των νοσοκομείων

Κοινοποίηση

Έρχεται ενιαία προκήρυξη για τους διοικητές των νοσοκομείων

Μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, θα δημοσιευτεί µία ενιαία προκήρυξη για όλα τα νοσοκομεία της χώρας

«Δεν μπορεί να διεκδικεί κάποια ή κάποιος τη διοίκηση ενός νοσοκομείου χωρίς να έχει σχετικό πτυχίο, αλλά και εμπειρία σε σχετικές θέσεις διοίκησης. Δε μένουμε, όμως, μόνο σε αυτό. Για πρώτη φορά εισάγουμε στη διαδικασία επιλογής το τεστ δεξιοτήτων. Οι δεξιότητες, παγκοσμίως, αποτελούν πολύ σημαντικό κριτήριο. Για παράδειγμα, η ικανότητα προσαρμογής στο εργασιακό περιβάλλον, η ικανότητα διαχείρισης δύσκολων επαγγελματικών καταστάσεων, ο παραγωγικός συλλογισμός. Με όλα αυτά διασφαλίζουμε ότι τα στελέχη που θα επιλέγονται θα έχουν σχέση, γνώση και εμπειρίες που αντιστοιχούν στη θέση για την οποία επιλέγονται. Αυτό ισχύει για όλους τους φορείς του Δημοσίου, προφανώς και για τους διοικητές των νοσοκομείων και όλων των φορέων στον χώρο της Υγείας», σημείωσε σε συνέντευξή της στα “Παραπολιτικά” η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τις αλλαγές στον τρόπο επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τον οδικό χάρτη των τομών στη δημόσια διοίκηση που ετοιμάζει, η υπουργός τόνισε ότι πρώτη µας προτεραιότητα είναι ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας και πρόσθεσε πως, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα δημοσιευτεί µία ενιαία προκήρυξη για όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Και αυτό είναι σημαντικό, αφού μέχρι τώρα έβγαινε µία προκήρυξη για κάθε νοσοκομείο και για κάθε φορέα ξεχωριστά, κάτι που αποδείχτηκε εξαιρετικά χρονοβόρο.

«Γιατί πρέπει να ανήκει κάποιος σε κάποιο κόμμα, να είναι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος, για να διοικήσει ένα νοσοκομείο; Μέσα από τη νέα διαδικασία επιλογής αναζητούμε τους πλέον κατάλληλους για κάθε θέση. Η αναζήτηση αυτή δεν μπορεί και δεν έχει κομματικό ή πολιτικό πρόσημο», υπογράμμισε.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα