Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Φίλοι του ΠΑΟΚ από την Ξάνθη στη Σκωτία για την επική ανατροπή

Κοινοποίηση

Φίλοι του ΠΑΟΚ από την Ξάνθη στη Σκωτία για την επική ανατροπή

Την επική ανατροπή που έκανε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Αμπερντίν, της οποίας επικράτησε 2-3 για την 3η αγωνιστική του Europa Conference League, παρακολούθησαν φίλοι της ομάδας από την Ξάνθη.

Οι Ξανθιώτες ταξίδεψαν στη Σκωτία για να στηρίξουν τον ΠΑΟΚ, κρατώντας τη σημαία των οργανωμένων. 

Οι Θεσσαλονικείς έχαναν 2-0 στο 58’, όμως κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ και να κάνουν το «3Χ3» στον 7ο όμιλο απολαμβάνοντας την πρωτιά.

Ένα παιχνίδι, δύο διαφορετικά κεφάλαια. Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, είχε τον έλεγχο, το καθαρό μυαλό, αρκετές ευκαιρίες, με τους Σβαμπ και Κωσνταντέλια να μην βρίσκουν γκολ στις σημαντικότερες κι έδειχνε πως είχε τα πάντα υπό έλεγχο.

Με την έναρξη της επανάληψης ξεκίνησε και η ποδοσφαιρική παράνοια. Η Αμπερντίν, που στο πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε σε κανένα σημείο, βρέθηκε στο 58′ να προηγείται με δύο γκολ. Στο 50′ ο Μιόφσκι μετά από φάση διάρκειας εκτέλεσε εξ επαφής τον Κοτάρσκι για το 1-0 και στο 58′ ο Πολβάρα βγήκε στην κόντρα και έκανε το 2-0.

O Ράζβαν Λουτσέσκου άλλαξε την ομάδα του, έριξε στο παιχνίδι τους Σαμάτα , Οζντόεφ και Μπάμπα και στη συνέχεια τον Ντεσπόντοφ κι άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Δικέφαλος έκλεισε την Αμπερντίν στα καρέ της και κατάφερε να φτάσει σε μια επική ανατροπή.

Αρχικά ο Ντεσπόντοφ πήρε την ασίστ από τον Κωσνταντέλια και μείωσε στο 73′. Στη συνέχεια ήταν η ώρα του αρχηγού. Ο Κουλιεράκης έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Βιεϊρίνια κι αυτός χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα εκτέλεσε για το 2-2 στο 84′. Και είχαμε και συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του αγώνα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Οζντόεφ εντός περιοχής, ο Σβαμπ ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα κι έδωσε το σύνθημα για ένα ασπρόμαυρο πάρτι μέσα στο Αμπερντίν.

Ο Δικέφαλος έκανε το 3/3 στον όμιλο του UEFA Europa Conference League και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην OPAP Arena την Δευτέρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Αμπερντίν: Ρόος, Ρούμπεζιτς, Γκάρτενμαν, Γένσεν, Ντέβλιν, Μακένζι, Πόλβαρα (Χέιζ 72’), Σίνι, Μπάρον (Κλάρκσον 72’), Μαγκράθ, Μιόφσκι (Λόπες 72’)

ΠΑΟΚ:  Κοτάρσκι , Ράφα Σοάρες ( Μπάμπα 63’), Κουλιεράκης , Εκόνγκ , Βιεϊρίνια , Σβαμπ , Τσιγγάρας ( Οζντόεφ 63’), Κωνσταντέλιας , Α.Ζίβκοβιτς , Τάισον ( Ντεσπόντοφ 73’), Μπράντον ( Σαμάτα 63’)

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα