Η Ν. Κεραμέως σχετικά με τη λειτουργία των βάσεων δεδομένων για τη λειτουργία της Κοινωνίας των Πολιτών

Η Ν. Κεραμέως σχετικά με τη λειτουργία των βάσεων δεδομένων για τη λειτουργία της Κοινωνίας των Πολιτών

Η Ν. Κεραμέως σχετικά με τη λειτουργία των βάσεων δεδομένων για τη λειτουργία της Κοινωνίας των Πολιτών

Με αφορμή τη λειτουργία των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων για τις ΜΚΟ (πλέον Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών - ΟΚΟΙΠ), η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται στην προσωπική συμβολή της, από την εποχή που ήταν η ίδια εθελόντρια έως σήμερα, που ως αρμόδια υπουργός υλοποιεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Η ανάρτηση της κ. Κεραμέως έχει ως εξής:

«Πριν από 10 χρόνια, το 2013, μία ομάδα ανθρώπων και φορέων που ασχολούμασταν με τον εθελοντισμό και την κοινωφελή προσφορά, εκφράσαμε την ανάγκη να υπάρχει ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας και διαφάνειας για τις ΜΚΟ (πλέον Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών - ΟΚΟΙΠ). Ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μού ζήτησε να συμμετέχω σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον Υπουργό Γιάννη Μιχελάκη αρχικά και Αργύρη Ντινόπουλο εν συνεχεία, και υπό την πολύτιμη καθοδήγηση του τότε ΓΓ Άγγελου Συρίγου, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι εκπρόσωποι της νομικής επιστήμης και κοινωφελών οργανώσεων.

Η επιτροπή κατέληξε σε πλήρη νομοθετική πρόταση, την οποία και παρέδωσε στο τέλος της θητείας της Κυβέρνησης Σαμαρά. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε πλήρως την πρόταση. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σημαντική προσπάθεια του Υπουργού Μάκη Βορίδη, της τότε ΓΓ και νυν Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη, του Συμβούλου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, ανασύρθηκε από τα συρτάρια, εμπλουτίστηκε και έγινε νόμος του κράτους. Σήμερα, 10 χρόνια μετά, η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε, ως Υπουργός Εσωτερικών, να πραγματοποιήσω την υλοποίηση της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας. Χθες, λοιπόν, θέσαμε σε λειτουργία τις πλατφόρμες στις οποίες θα εγγράφονται οι ΟΚΟΙΠ και θα καταθέτουν όλα τα στοιχεία για την ίδρυση, τα όργανα διοίκησης, τη λειτουργία τους. Έτσι, μπορούν να αποκτήσουν φορολογικές ελαφρύνσεις και κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όποια Οργάνωση επιθυμεί. Πήρε σίγουρα χρόνο, αλλά χάρη σε μία αλυσίδα ανθρώπων και πρωτοβουλιών, η χώρα μας από χθες έχει, για πρώτη φορά, ένα πλήρες πλαίσιο διαφάνειας των ΟΚΟΙΠ. Και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που είχα την ευκαιρία να ολοκληρώσω τον κύκλο μιας δεκαετούς προσπάθειας πολλών ανθρώπων, με σημαντικό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال