ΥΠΕΞ: Η Βάλια Πενταρβάνη νέα επικεφαλής της ΥΠΥ Ξάνθης

ΥΠΕΞ: Η Βάλια Πενταρβάνη νέα επικεφαλής της ΥΠΥ Ξάνθης

ΥΠΕΞ: Η Βάλια Πενταρβάνη νέα επικεφαλής της ΥΠΥ Ξάνθης

Η Βάλια Πενταρβάνη είναι εδώ και λίγες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Aftodioikisi, νέα επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων (ΥΠΥ) Ξάνθης του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ).

Η κυρία Πενταρβάνη είναι η πρώτη γυναίκα διπλωμάτης που αναλαμβάνει την ηγεσία του κρίσιμου γραφείου της ΥΠΥ, η οποία ασχολείται με τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, η έμπειρη διπλωμάτης ανέλαβε τα καθήκοντά της το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Πριν την ΥΠΥ, η κυρία Πενταρβάνη βρισκόταν στο διπλωματικό γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ), Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ νωρίτερα υπηρέτησε ως νούμερο «2» στην Ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα όπου ανέπτυξε έντονη και θετική διπλωματική δράση.

Σύμφωνα με έμπειρους παρατηρητές των εσωτερικών διεργασιών του ΥΠΕΞ, η επιλογή της Βάλιας Πενταρβάνη στο εν λόγω κρίσιμο πόστο, σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα να διορθωθούν ορισμένα λάθη που έγιναν την τελευταία περίοδο και τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «έβγαζαν μάτι».

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι αθόρυβα αλλά έμπρακτα, η ΠτΔ έχει επιδείξει και συνεχίζει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Θράκη και το μειονοτικό εν γένει. Άλλωστε, η ίδια, έχει καταγωγή από την Σταυρούπολη Ξάνθης.

Σημειώνεται, δε, ότι η κύρια Σακελλαροπούλου διατηρούσε άριστες σχέσεις και με τον πρώην επικεφαλής της ΥΠΥ και νυν πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη, Σίμο Τέγο.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال