Η Ξάνθη αλλάζει σελίδα – Δήμαρχος ο Στράτος Κοντός με 55%

Η Ξάνθη αλλάζει σελίδα – Δήμαρχος ο Στράτος Κοντός με 55%

Η Ξάνθη αλλάζει σελίδα – Δήμαρχος ο Στράτος Κοντός με 55%

Μια μεγάλη νίκη κατάφερε να εξασφαλίσει το βράδυ της Κυριακής (15/10) ο Στράτος Κοντός, που είναι ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης. 

Στον β’ γύρο των εκλογών ο Στράτος Κοντός συγκέντρωσε 11.694 ψήφους και ποσοστό 55,53% αφήνοντας τον Μανώλη Τσέπελη στη δεύτερη θέση με 44,47% και 9.365 ψήφους.  

Στον α’ γύρο των εκλογών ο Μανώλης Τσέπελης ήταν αυτός που είχε τερματίσει πρώτος, με 9.799 ψήφους και ποσοστό 37,57% με τον Στράτο Κοντό να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 28,85% και 7.525 ψήφους.

Την Κυριακή (15/10) ωστόσο το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν διαφορετικό, καθώς υπήρξε συσπείρωση προς την παράταξη «Η Ξάνθη Αλλιώς» και τον Στράτο Κοντό που κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του, πετυχαίνοντας μια άνετη επικράτηση. 

Προεκλογικά, είχε επιλέξει να ακολουθήσει ήπιους τόνους και αρκέστηκε στο να τοποθετείτε για τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής του, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη.

Αντίστοιχη ήταν η στάση που κράτησε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπου στις πρώτες δηλώσεις του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συστρατεύτηκαν στο πλευρό του για την επίτευξη της αλλαγής στον Δήμο Ξάνθης. 

Πλέον, η παράταξη «Η Ξάνθη Αλλιώς» καταλαμβάνει συνολικά 21 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ η παράταξη του Μανώλη Τσέπελη 8, του Δημαρχόπουλου μία και τις υπόλοιπες καταλαμβάνει η παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال