Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε στρατεύματα για να αντιμετωπίσει μια πιθανή διείσδυση από το Λίβανο.
«Ελήφθη μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου. Στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την αναστολή πληρωμών και την επανεξέταση κάθε προγράμματος βοηθείας προς την Παλαιστίνη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την αναστολή πληρωμών και την επανεξέταση κάθε προγράμματος βοηθείας προς την Παλαιστίνη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μέσω της πλατφόρμας «Χ» ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης και Γειτονίας, Όλιβερ Βάρχελι.
Ειδικότερα, ο Ολ. Βάρχελι ανέφερε τα εξής:
«Το μέγεθος του τρόμου και της βαναυσότητας ενάντια στο Ισραήλ και τον λαό του αποτελεί σημείο καμπής. Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχιση των διαδικασιών σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Ως ο μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας για τους Παλαιστίνιους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να βάλει όλο το φάσμα των σχεδίων ανάπτυξής της σε επανεξέταση και αυτό αφορά 691 εκατ. ευρώ. Όλες οι πληρωμές σταματούν αμέσως. Όλα τα σχέδια θα επανεξεταστούν. Όλες οι νέες προτάσεις προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένου και του τρέχοντος έτους 2023, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. Θα υπάρξει συνολική επανεξέταση ολόκληρου του φακέλου για τη βοήθεια προς την Παλαιστίνη. Τα θεμέλια της ειρήνης, της ανοχής και συνύπαρξης θα πρέπει τώρα να αντιμετωπιστούν. Η προτροπή στο μίσος, τη βία και η αποθέωση της τρομοκρατίας έχουν ήδη δηλητηριάσει τα μυαλά πάρα πολλών μέχρι τώρα. Χρειαζόμαστε δράση και τη χρειαζόμαστε τώρα.»
Η El Al αυξάνει τα δρομολόγιά της για να μεταφέρει εφέδρους από το εξωτερικό στο Ισραήλ
Ο ισραηλινός αερομεταφορέας El Al θα αυξήσει τα δρομολόγιά του για να μεταφέρει εφέδρους πίσω στο Ισραήλ, ώστε να βοηθήσει στη μεγαλύτερη επιστράτευση στην ιστορία της χώρας, μετά την επίθεση των μαχητών της Χαμάς το Σαββατοκύριακο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.
Νωρίτερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι καλεί στα όπλα 300.000 εφέδρους, έναν αριθμό άνευ προηγουμένου, και προειδοποίησε τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να την εκκενώσουν, μια ένδειξη ότι μπορεί να σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση στον θύλακα.
Ο εκπρόσωπος της El Al είπε ότι δεν έχει ακυρωθεί καμία πτήση και ότι πολλά από τα αεροπλάνα που εκτελούν δρομολόγια από και προς το Ισραήλ είναι γεμάτα.
Η El Al αυξάνει τα δρομολόγια καθώς πολλές μεγάλες ξένες εταιρείες ακύρωσαν ή μείωσαν τα δικά τους προς το Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr