Χαμηλή η εκπροσώπηση των γυναικών στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές

Χαμηλή η εκπροσώπηση των γυναικών στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές

αμηλή η εκπροσώπηση των γυναικών στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές

«Οι ηγετικοί ρόλοι παραμένουν με χαρακτηριστικά που ταυτίζονται με τους άντρες, ενώ πρέπει επιτέλους να καταρριφθούν τα στερεότυπα»

Μπορεί η αυτοδιοίκηση να είναι γένους θηλυκού αλλά η εκπροσώπηση των γυναικών στην ανάληψη των ηνίων της, υπολείπεται σημαντικά έως και σήμερα, σε σχέση με τους άνδρες, όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζέφη Δημαδάμα.

Από τους συνολικά 1.222 δημοτικούς συνδυασμούς που συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, τον δημαρχιακό θώκο των 332 δήμων, ως επικεφαλής παράταξης, διεκδικούν 1.047 άνδρες και μόλις 164 εκπρόσωποι του ωραίου φύλου, δηλαδή ποσοστό 13,5% του συνόλου.

«Ο πολύπλοκος ρόλος της γυναίκας και οι πολλές ευθύνες που επωμίζεται, οι οποίες δεν της επιτρέπουν να ισορροπήσει μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής και προσωπικής ζωής, ευθύνεται που οι γυναίκες δεν είναι επικεφαλής στα ψηφοδέλτια» επεσήμανε χαρακτηριστικά η Ζέφη Δημαδάμα, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μιλώντας το πρωί της Κυριακής (8/10) στην ΕΡΤ.

«Οι ηγετικοί ρόλοι παραμένουν με χαρακτηριστικά που ταυτίζονται με τους άντρες, ενώ πρέπει επιτέλους να καταρριφθούν τα στερεότυπα» επεσήμανε.

«Αυτό που προέχει, είναι η επιλογή άξιων προσώπων που θα δουλέψουν για τον τόπο, ανεξάρτητα από το αν είναι άντρες ή γυναίκες» δήλωσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال