Μείωση 0,5% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Μείωση 0,5% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Μείωση 0,5% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Μείωση 0,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, ενώ η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε κατά 1,4%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 0,5% τον Αύγουστο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2022, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2022 με το 2021.

Η εξέλιξη αυτή, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από τη μείωση:

*Κατά 7% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την αύξηση:

*Κατά 1,4% του δείκτη μεταποίησης. Σε αυτό συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων (19,9%), στη βιομηχανία ξύλου και κατασκευή προϊόντων από ξύλο και φελλό (13,7%), στην κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού π.δ.κ.α. (9,1%), στην κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων (8,7%), και στη βιομηχανία τροφίμων (7,6%).

*Κατά 2,3% του δείκτη παροχής νερού.

*Κατά 13,3% του δείκτη ορυχείων- λατομείων.

Σε μέσα επίπεδα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Αυγούστου 2022.

Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,9% τον Αύγουστο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2023.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال