Προσπάθησε να περάσει τα σύνορα με κλεμμένο πολυτελές όχημα

Προσπάθησε να περάσει τα σύνορα με κλεμμένο πολυτελές όχημα

Προσπάθησε να περάσει τα σύνορα με κλεμμένο πολυτελές όχημα

Συνελήφθη χθες (20-10-2023) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπή τροχοφόρου.

Ειδικότερα, ο δράστης ως οδηγός πολυτελούς Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX διαπίστωσαν ότι τα αναγνωριστικά στοιχεία του αυτοκινήτου, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστά,  ενώ όπως προέκυψε το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Αυστρίας ως κλαπέν.

Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε μία άδεια ικανότητας οδήγησης των Αρχών του Βελγίου για την οποία είναι καταχωρημένη ως κλεμμένη - απολεσθέν από τις Αρχές του Βελγίου.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, μία πλαστή άδεια κυκλοφορίας, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, μία άδεια ικανότητας οδήγησης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال