Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: Τιμάμε την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

Κοινοποίηση

ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: Τιμάμε την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 50Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Μισός αιώνας  συμπληρώνεται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973.

Τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου

Το σύνθημα των αγωνιστών παραμένει ακόμα επίκαιρο.

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»

Η εξέγερση των φοιτητών τον Νοέμβριο του 1973, αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Με την πρωτοπορία της νεολαίας, αλλά και με τη συμμετοχή του λαού, συντελέστηκε μια αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση απέναντι στην καταπίεση της δικτατορίας, αλλά ταυτόχρονα και μια θαρραλέα και ανιδιοτελής διεκδίκηση για περισσότερη ζωή, για δημοκρατία, εργασία, παιδεία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, ελευθερία. Μια γενναία και αναπάντεχη για την εποχή εκείνη αντίσταση σε οτιδήποτε αποτελεί ανάσχεση στην προσωπική, πνευματική και κοινωνική πρόοδο.

Κοινωνικά δικαιώματα όπως δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, δημόσια υγεία, δημόσια και δωρεάν παιδεία, είναι αξίες, είναι δικαιώματα ολόκληρης της κοινωνίας που θεωρούνται δεδομένα και είναι αναφαίρετα.

Τα προτάγματα του Πολυτεχνείου εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα. Απελευθέρωση στη σκέψη, πρόοδος επιστημονική και κοινωνική, αλληλεγγύη, αποτίναξη κάθε ζυγού, πραγματικού ή ιδεολογικού, ελευθερία, αξιοκρατία. Μηδενική ανοχή σε καταπιεστές πάσης φύσης, λαϊκιστές, εκμεταλλευτές.

Σήμερα λαός και εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη αφού με την αύξηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, την αύξηση των καυσίμων και γενικότερα την αύξηση του κόστους ζωής ‘ο μισθός δε φτάνει’ και ‘ο λογαριασμός δε βγαίνει’!! Δικαιούνται να απαιτούν τα καλύτερα και τα υψηλότερα από τον καθένα και κυρίως από τους εκπροσώπους τους.

Στεκόμαστε ταπεινά μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Αναλογιζόμαστε το χρέος μας, δηλώνουμε παρόντες σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και δίνουμε τις δικές μας μάχες και τους δικούς μας αγώνες για μια καλύτερη και πιο δίκαιη πατρίδα για όλους.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια Σωματεία να οργανώσουν εκδηλώσεις τιμής στους χώρους εργασίας τους με την συμμετοχή όλων των εργαζόμενων.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα