Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Έρχεται στη Θράκη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Έρχεται στη Θράκη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, προγραμματίζει να επισκεφθεί και τη Θράκη, στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε θα βρεθεί στην Ελλάδα για την Συνάντηση Κορυφής.

Τη Θράκη αναμένεται να επισκεφθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά τη συναντήσεις του στην Αθήνα. 

Πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ώρες αναφέρουν ότι ο Ερντογάν – εκτός απροόπτου – θα μεταβεί στην Κομοτηνή την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους. 

Δεν έγινε γνωστό εάν θα μεταβεί και στην Ξάνθη ή θα επισκεφθεί κάποιο από τα χωριά της ορεινής Ροδόπης. Σχεδιάζει, ωστόσο, να προσευχηθεί σε τζαμί της πόλης, ενώ θα έχει συναντήσεις στο Τουρκικό Προξενείο ή σε κάποιο ξενοδοχείο με φορείς και παράγοντες της μειονότητας.

Θα είναι η τρίτη φορά που ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στη Θράκη στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα. Η προηγούμενη ήταν στις 8 Δεκεμβρίου 2017, Παρασκευή και πάλι, μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και η πρώτη, το 2004, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή. 






ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα