«Γεωλογικό Μουσείο» αποκτά η Ξάνθη στους Τοξότες

«Γεωλογικό Μουσείο» αποκτά η Ξάνθη στους Τοξότες

«Γεωλογικό Μουσείο» αποκτά η Ξάνθη στους Τοξότες

«Γεωλογικό Μουσείο» αποκτά η Ξάνθη, με το παλιό δημοτικό σχολείο στους Τοξότες να αποκτά νέα χρήση και να μετατρέπεται σε έναν πυρήνα πολιτισμού και διανόησης. 

Όπως εξηγεί η Χαιροπούλου Όλγα, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου "Εταιρεία προστασίας και ανάδειξης γεωλογικής κληρονομιάς": 

«Ένα νέο Μουσείο ξεκινά την λειτουργία του στον Νομό μας. Είναι το «Γεωλογικό Μουσείο», που σιγά σιγά άρχισε να δημιουργείται στους Τοξότες – Ξάνθης, στο παλιό δημοτικό σχολείο. Ένα Μουσείο, που θα εξετάζει την γεωλογική ιστορία της περιοχής, τα πετρώματα που συναντώνται εδώ, τα διάφορα ορυκτά που υπάρχουν, αλλά και την γεωλογική ιστορία της ευρύτερης περιοχής και όλης της Ελλάδας. Ένα Μουσείο, που θα περιέχει απολιθώματα, ορυκτά και πετρώματα, από πολλές περιοχές. Ένα Μουσείο, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, για μαθητές, για ενήλικες, για σπουδαστές, για όλους τους επισκέπτες.

Το Μουσείο, ελπίζουμε να αρχίσει να λειτουργεί τους επόμενους μήνες. Είναι ένα Μουσείο, που πρέπει να αγαπηθεί και να στηριχθεί από όλους τους Ξανθιώτες! Χρειαζόμαστε την δική σας υποστήριξη, όποια θα μπορούσε να προσφερθεί, ηθική, υλική και προπάντων οικονομική!

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους φίλους του Μουσείου, σε μια ενημερωτική συνάντηση, όχι εγκαίνια, το Σάββατο 11/11/2023 στον χώρο του Μουσείου, στις 17:00. Θα θέλαμε να σας δείξουμε την προσπάθεια που κάναμε, να κουβεντιάσουμε για τα διάφορα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε πραγματικά να αρχίσουμε να δεχόμαστε επισκέπτες. Χρειαζόμαστε την στήριξή σας! Σας περιμένουμε!». 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال