Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στην Ξάνθη εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων. 

Αναλυτικά αναφέρει: 

Όλοι/ες την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 5:30μμ στα ΠΡΟΚΑΤ για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Η φετινή επέτειος των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου μας βρίσκει σε μια  περίοδο που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με:

Την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς και τα εργατικά ατυχήματα που ολοένα αυξάνονται

Τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Το διαλυμένο ΕΣΥ και την επιχείρηση διάλυσης της Παιδείας,

Το τσάκισμα των ασφαλιστικών ταμείων και των συντάξεων

Τους αντεργατικούς νόμους

Τον πόλεμο στην Ουκρανία που μαίνεται και το τελευταίο διάστημα την σφαγή του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα.

Γιατί ο μισθός μας δεν φτάνει ούτε για ψωμί, η παιδεία γίνεται εμπόρευμα που το χρυσοπληρώνουμε από τις τσέπες μας, η ελευθερία σταματά στις πύλες των εργοστασίων με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στα σύνορα της Γάζας όπου η κτηνωδία της εγκληματικής κυβέρνησης του Ισραήλ με υποστηρικτή το ΝΑΤΟ, διαπράττει  γενοκτονία στον παλαιστινιακό λαό που εδώ και χρόνια παλεύει για την ελευθερία του. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον λαό της Παλαιστίνης που βομβαρδίζεται νυχθημερόν και παραμένει εγκλωβισμένος σε ένα κομμάτι γης, χωρίς καμία βοήθεια με πάνω από 9000 νεκρούς, με τους μισούς να είναι παιδιά. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στον λαό του Ισραήλ που δεν ασπάζεται τις πρακτικές της κυβέρνησης του και ζητά να σταματήσει η σφαγή στην Γάζα.

Επίκαιρο όσο ποτέ είναι και το σύνθημα του Πολυτεχνείου που βρίσκεται στην πύλη. «Εξω άι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ» αφού η κυβέρνηση μας εμπλέκει σε επικίνδυνα σχέδια, είτε χρησιμοποιώντας τη φρεγάτα ΨΑΡΑ, είτε μέσω της Σούδας και της Ελευσίνας στρώνει το δρόμο στο δολοφόνο των λαών. Ταυτόχρονα αξιοποιεί το Πετροχώρι για να στρατοπεδεύουν οι ΝΑΤΟικοί, να μεταφέρουν υλικό και πολεμοφόδια, κάνοντάς μας στόχο αντιποίνων.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει και φωτίζει τον δρόμο. Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση και την αλληλεγγύη μας! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς .7ωρη 5ημερη 35ωρη εργασία, με πλήρεις αποδοχές! Να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικοί νόμοι που καταργούν το 8ωρο και  ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση και την απεργία.

Όχι στην ένταση της καταστολής! Παλεύουμε ενάντια στον φασισμό.

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και ο ΕΦΚ στα καύσιμα. Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση, ρεύμα, νερό. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Μέτρα προστασίας της υγείας μέσα στους χώρους δουλειάς. Στελέχωση των ελεγκτικών φορέων για συχνούς και ενδελεχείς ελέγχους.

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους! Να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού! Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα που έχουν διαμορφωθεί το 1967 με πρωτεύουσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ για να μπορέσουν ο παλαιστινιακός και Ισραηλινός λαός να ζήσουν ειρηνικά.

Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών σε Υγεία και Παιδεία. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال