Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κουνελοκουνήματα – Ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των σεισμών!

Κοινοποίηση

Κουνελοκουνήματα - Ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των σεισμών!

Συγγραφέας: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ουρανία Μαγγίρα 

Εικονογράφηση: Λυδία Χατζημάρκου

Περιγραφή

Ο Άκης και η Ελευθερία ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι για να ανακαλύψουν τα µυστήρια των σεισµών! Μαζί µε τη µαµά και τον µπαµπά τους και µε οδηγό τις γνώσεις τους από τα παραµύθια της αρχαιότητας, θα συναντήσουν µύθους από διάφορους πολιτισµούς από όλον τον κόσµο.

Από τα µυστικιστικά ψάρια της Ιαπωνίας και τον αινιγµατικό βάτραχο της Κίνας µέχρι τις χελώνες της Βόρειας Αµερικής  που κρατούν τον κόσµο στην πλάτη τους, κάθε ιστορία αποκαλύπτει κι ένα νέο στοιχείο για το θέµα των σεισµών! Η αναζήτηση της οικογένειας παίρνει µια απροσδόκητη τροπή όταν αποκαλύπτουν ένα καλά κρυµµένο µυστικό για το κουνελάκι και τη σύνδεσή του µε τους σεισµούς! Για να µάθετε πώς συνδέονται όλα, θα πρέπει να φτάσετε µέχρι το τέλος, µαζί τους!

Ένα συγκινητικό παιδικό βιβλίο που συνδυάζει µυθολογία, ιστορία και επιστήµη για να µυήσει τους µικρούς αναγνώστες στον συναρπαστικό κόσµο των σεισµών.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Η Ουρανία Μαγγίρα είναι Διδάκτωρ Σεισµολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Είναι Μαθηµατικός µε Μεταπτυχιακό Δίπλωµα στη «Στατιστική και Μοντελοποίηση». Έχει λάβει µέρος ως οµιλήτρια σε συνέδρια Σεισµολογίας και Μαθηµατικών και έχει δηµοσιεύσει πολυάριθµες εργασίες σε διεθνή επιστηµονικά περιοδικά. Είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια που απευθύνεται σε παιδιά. Έµπνευσή της αποτελεί η κόρη της και γράφει για όσα θα ήθελε να της διαβάζει.

Ο Δηµήτρης Παπαδόπουλος εργάζεται στο Τµήµα Προστασίας Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα διατηρεί γραφείο Ψυχολόγου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Είναι εκπ. στην ψυχοθεραπεία Gestalt, κάτοχος πτυχίων Φιλολογίας και Ψυχολογίας µε Μεταπτυχιακό Δίπλωµα στην “Κλινική Νευροψυχολογία”. Ζηλεύει το φρέσκο µάτι µε το οποίο βλέπει τον κόσµο η τριών ετών κόρη του και προσπαθεί να της µοιάσει.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και μπορείτε να το αγοράσετε ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα