Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μελέτη για τη δημιουργία μονοπατιών στα βουνά της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Μελέτη για τη δημιουργία μονοπατιών στα βουνά της Ξάνθης

Εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Ξάνθης η μελέτη για την ανάδειξη και δημιουργία πεζοπορικών μονοπατιών σε ορεινές περιοχές της Ξάνθης.

Σκοπός του έργου, είναι η ανάδειξη και βελτίωση ενός δικτύου μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ξάνθης, με στόχο την εξυπηρέτηση της δασικής αναψυχής, του ορεινού οικοτουρισμού , την προβολή της φυσικής πολιτιστικής κληρονομίας, καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την καλύτερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, το έργο στοχεύει στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής με την αξιοποίηση αισθητικών στοιχείων, παρέχοντας στους επισκέπτες ασφαλή και ποιοτική αναψυχή, ενώ αναμένεται να συμβάλει σε ωφέλειες των κατοίκων της Ξάνθης, προωθώντας την τουριστική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπονται καθαρισμός μονοπατιών, καθαρισμός υποβλάστησης, αραιώσεις και κλαδεύσεις, τοποθέτηση ξύλινων αίθριων και πάγκων, σκαλοπάτια, τοποθέτηση πέτρινης βρύσης εξωτερικού χώρου, χτιστή ψησταριά, χαλικοδομές, καθώς και πινακίδες υποδοχής, κατεύθυνσης και ενημέρωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα