Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κοινοποίηση

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην πορεία την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το απόγευμα στο χώρο του Πολυτεχνείου. 

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση: 

50 χρόνια πέρασαν από τον ηρωικό ξεσηκωμό της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στο 7χρονο δικτατορικό φασιστικό καθεστώς των συνταγματαρχών. Η αντίσταση απέναντι στη Χούντα των Συνταγματαρχών, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης και έμπνευσης για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.

50 χρόνια μετά πολλά από τα αιτήματα του τότε παραμένουν επίκαιρα παρά ποτέ.

Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία χωρίς κατηγοριοποιήσεις απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που συρρικνώνουν το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, ωθεί εμάς τους εκπαιδευτικούς να μην υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων καθίσταται αναγκαιότητα καθώς οι όροι εργασίας γίνονται όλο και δυσμενέστεροι σε ένα εργασιακό τοπίο που απορυθμίζεται μέρα με την ημέρα.

Ο Αγώνας για ένα ισχυρό και ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας και κράτος πρόνοιας έτσι ώστε οι άνθρωποι να ζουν μια ζωή καλύτερη με κοινωνική δικαιοσύνη και συλλογική ευημερία για όλους και για όλες καθίσταται επίκαιρός παρά ποτέ.

Ο Αγώνας για τη Δημοκρατία, και Κράτος Δικαίου καθίσταται επιτακτικός στις μέρες μας απέναντι σε πολιτικές υπονόμευσής τους. Είναι αναγκαίο να καταδικάσουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στους νοσταλγούς των φασιστικών καθεστώτων απέναντι στους κήρυκες τους εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας και της ακροδεξιάς ρητορικής. Δίνουμε το παρών στη μάχη για τα ‘’επίδικα’’ του καιρού μας εμπνεόμενοι από τον ανιδιοτελή αγώνα των ανθρώπων του Πολυτεχνείου.

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καλεί όλους τους συναδέλφους, τη νεολαία, τους εργαζόμενους να δώσουμε όλοι μαζί ηχηρό παρόν μνήμης αλλά και συνεχούς αντίστασης και αγώνα. Είναι χρέος μας να κάνουμε πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία ελευθερία.

Τιμούμε και κρατάμε «ζωντανό» το Πολυτεχνείο, τιμούμε τη 17η Νοέμβρη, τιμούμε τους αγώνες για μόρφωση, δουλειά, δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη.

Συμμετέχουμε μαζικά στην πορεία τιμής, μνήμης και αγώνα στην πόλη μας. Παρασκευή 17 Νοέμβρη , 6 μ.μ. στο χώρο του Πολυτεχνείου ( ΠΡΟΚΑΤ)

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα