Υπόθεση πολυϊδιοκτησίας: «Κλήθηκαν ως ύποπτοι για παράβαση καθήκοντος οι Τζουλάκης - Αρκούδης και 12 μέλη της ΕΕΑ»

Υπόθεση πολυϊδιοκτησίας: «Κλήθηκαν ως ύποπτοι για παράβαση καθήκοντος οι Τζουλάκης - Αρκούδης και 12 μέλη της ΕΕΑ»

Υπόθεση πολυϊδιοκτησίας: «Κλήθηκαν για παράβαση καθήκοντος οι Τζουλάκης - Αρκούδης και 12 μέλη της ΕΕΑ»

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Νίκος Τζουλάκης και το μέλος Ηλίας Αρκούδης κλήθηκαν ως ύποπτοι για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για την περιβόητη υπόθεση την δήθεν «πολυϊδιοκτησίας».

Παράλληλα η Εισαγγελία Αθηνών κάλεσε ως ύποπτα και άλλα 12 μέλη της ΕΕΑ, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ηδη όλα τα μέλη της Επιτροπής παρείχαν έγγραφες εξηγήσεις στο 18ο Προανακριτικό Τμήμα Αθηνών και στην πταισματοδίκη Αλεξάνδρα Αληδρομίτη.


Η μηνυτήρια αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την υπόθεση της δήθεν «πολυϊδιοκτησίας» κατατέθηκε προ τριετίας και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών Σαπφώ Κατσανάκη την αρχειοθέτησε. Οι διοικούντες του ΠΑΟΚ προσέφυγαν εκ νέου και η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Χαλβά αποφάσισε την ανάσυρση της δικογραφίας, διερευνώντας το αδίκημα που προκύπτει από το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα (παράβαση καθήκοντος).

Τα 14 μέλη της ΕΕΑ εξετάστηκαν ανωμοτί και αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών για την τύχη τους.

Παρακολουθεί με ενδιαφέρον ο ΑΟΞ

Η διοίκηση του ΑΟΞ παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιείται για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας προς τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που με τις αποφάσεις τους καθόρισαν την τύχη του ιστορικού Συλλόγου της Ξάνθης. Όλη η ποδοσφαιρική κοινωνία της Ξάνθης -αλλά και της Θράκης- ευελπιστεί η κλήση τους από τον εισαγγελέα να προσφέρει άπλετο φως σε μια υπόθεση που ταλανίζει ακόμα και σήμερα την περιοχή μας με αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία της.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال