Σέρρες: Πέταξε σακούλα με 78 χρυσές λίρες στους απατεώνες

Σέρρες: Πέταξε σακούλα με 78 χρυσές λίρες στους απατεώνες

Σέρρες: Πέταξε σακούλα με 78 χρυσές λίρες στους απατεώνες

Στην εξιχνίαση μιας τηλεφωνικής απάτης που έγινε πριν από δυο μήνες σε βάρος μιας 77χρονης κατοίκου των Σερρών οδήγησε η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι εξακρίβωσαν τα στοιχεία ταυτότητα ενός 42χρονου Βούλγαρου, που όμως έχει γίνει... καπνός!

Το απόγευμα της 29ης Σεπτεμβρίου, η ανυποψίαστη ηλικιωμένη είχε δεχθεί τηλεφώνημα από ένα μέλος της σπείρας των απατεώνων, που συστήθηκε ως γιατρός και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της χρειάζεται χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, καθώς δήθεν είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα. Μάλιστα, στο τηλέφωνο ακουγόταν μια γυναίκα συνεργός τους που προσποιήθηκε ότι είναι η κόρη της.

Η 77χρονη είπε ότι δεν διέθετε μετρητά, είχε όμως 78 χρυσές λίρες αξίας περίπου 31.000 ευρώ, τις οποίες πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της και, όπως προέκυψε από την προανάκριση, τις παρέλαβε ο Βούλγαρος «εισπράκτορας». Ο 42χρονος δεν εντοπίστηκε και φέρεται να έχει επιστρέψει στην Βουλγαρία. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών και η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες απάτες.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال