Ξάνθη: Δενδροκαλλιεργητής στο κτήμα του παππού με πέντε είδη δένδρων

Ξάνθη: Δενδροκαλλιεργητής στο κτήμα του παππού με πέντε είδη δένδρων

Ξάνθη: Δενδροκαλλιεργητής στο κτήμα του παππού με πέντε είδη  δένδρων

Γεμάτος χρώματα ο πάγκος τους. Φρούτα της εποχής. Οι κόποι δύο νέων ανθρώπων έπιασαν τόπο και δρέπουν τους πρώτους καρπούς. Τους συνάντησα σήμερα στην Π.Ε. Ξάνθης. Μεταξύ πώλησης και τοποθέτησης της παραγωγής διηγήθηκαν τη μικρή πράσινη ιστορία τους.

Ο Γιώργος Δουμπενίδης στα 35 του χρόνια με τη σύζυγό του προωθούν ό,τι παράγουν. Έχοντας ήδη αποκτήσει το δικό του κτήμα, εξήντα στρέμματα με κυδώνια, λωτούς, αχλάδια, κεράσια και βερίκοκα.

Κτήματα του παππού και της γιαγιάς που πήραν ξανά αξία στα χέρια του.  «Κάτι  έπρεπε να κάνουμε για να ζήσουμε» δήλωσε στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι αξιοποίησε Σχέδιο Βελτίωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αγοράζοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η φετινή χρονιά, λόγω της ξηρασίας, δυσκόλεψε τις προσπάθειές τους. Οκτώ χρόνια προσπαθειών που τώρα αποδίδουν και κερδίζουν τους πρώτους φίλους καταναλωτές. «Δόξα το Θεό αγοράζει ο κόσμος» δηλώνει και σημειώνει ένα προς ένα τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να συζητηθούν:  εξασφάλιση εργατικών χεριών (δύσκολη η εύρεσή τους), κοστολόγιο παραγωγής, φάρμακα και αγροτικό πετρέλαιο.

www.ertnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال