Ξάνθη: Ισχυροί άνεμοι και έντονη καταιγίδα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα

Ξάνθη: Ισχυροί άνεμοι και έντονη καταιγίδα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα

Ξάνθη: Ισχυροί άνεμοι και έντονη καταιγίδα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα

Ανεμοστρόβιλος μικρής διάρκειας και τοπικής εμβέλειας έπληξε το μεσημέρι του Σαββάτου την πόλη της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα στον προαύλιο χώρο ενός σούπερ μάρκετ και να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Από την ανατροπή των δύο οχημάτων κινδύνεψαν πεζοί - πελάτες που εκείνη την ώρα κινούνταν στο χώρο του πάρκινγκ, μπροστά από το σούπερ μάρκετ, ενώ τα αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Στην ίδια περιοχή από την μανία του ανέμου και την έντονη χαλαζόπτωση ξηλώθηκαν δέντρα και προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Στην πυροσβεστική υπηρεσία έγιναν κλήσεις για πολλές πτώσεις δέντρων που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν κεντρικοί δρόμοι, ενώ σε κάποιες περιοχές οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν στέγες σπιτιών.

Επίσης, ένας οδηγός λεωφορείου που κινούνταν σε κεντρικό δρόμο της Ξάνθης κινδύνεψε όταν έπεσαν κλαδιά από μεγάλα πλατάνια και ένα εξ αυτών έσπασε το παρμπρίζ του. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της αστυνομίας προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο οδηγός.

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Ξάνθη από την κακοκαιρία προκάλεσαν το ενδιαφέρον και των πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών που προχώρησαν σε εκτενείς αναφορές στις καταστροφές. 

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ εδώ: 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال