Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Από την αποθήκη στο σαλόνι – Έτσι θα καθαρίσετε Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στολίδια

Κοινοποίηση

Για έναν ολόκληρο χρόνο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και οι διακοσμήσεις όπως είναι οι γιρλάντες, τα φωτάκια, τα διακοσμητικά τοίχου και άλλα, είναι κλεισμένα μέσα σε σακούλες στο πατάρι – Πώς θα τα καθαρίσετε

Επτά ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, κάποιοι από εμάς ξεκινήσαμε να στολίζουμε το σπίτι μας. Για όλους όσοι κινούνται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς αναφορικά με τον εορταστικό στολισμό των Χριστουγέννων ο οδηγός του Σπύρου Σούλη για να καθαρίσετε το σπίτι σας τις γιορτές χωρίς κόπο έρχεται την κατάλληλη στιγμή.

Για έναν ολόκληρο χρόνο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και οι διακοσμήσεις όπως είναι οι γιρλάντες, τα φωτάκια, τα διακοσμητικά τοίχου και άλλα, είναι κλεισμένα μέσα σε σακούλες στο πατάρι.

Οι σακούλες τα κράτησαν προστατευμένα αλλά σίγουρα έχουν βρωμιστεί όσο να πεις ενώ έχουν συγκρατήσει και την μυρωδιά της κλεισούρας. Προτού τα τοποθετήσουμε εκεί που πρέπει λοιπόν, θα πρέπει να τα καθαρίσουμε.

Πώς όμως;

Οι Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες στολίζουν το δέντρο μας, τα παράθυρα ακόμη και τις γυψοσανίδες. Θα δούμε λοιπόν πως μπορείτε να κάνετε τις Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες σας να λάμψουν. Αρχικά αν έχετε μοντέρνες Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες από ύφασμα, ο καθαρισμός τους είναι πολύ απλό.

Πλένετε τις γιρλάντες σας στο οικολογικό πρόγραμμα του πλυντηρίου, τις απλώνετε και μόλις στεγνώσουν είναι έτοιμες. Αν έχετε γιρλάντες από ψεύτικα φύλλα ελάτου ή πεύκου, τότε σε ένα μπουκάλι σπρέι αναμειγνύεται χλιαρό νερό, 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα και ανακινείτε καλά.

Ψεκάζετε την γιρλάντα σας και με ένα απαλό πανί, σκουπίζετε το μείγμα. Είναι έτοιμες και μοσχομυριστές. Για όλων των άλλων ειδών τις γιρλάντες, όπως είναι οι πλαστικές, λίγα μωρομάντηλα αρκούν και είναι πεντακάθαρες.

Τα Χριστουγεννιάτικα στεφάνια τις περισσότερες φορές είναι φτιαγμένα από ψεύτικα φύλλα ελάτου ή πεύκου. Οπότε ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις γιρλάντες τέτοιου τύπου. Αν έχετε Χριστουγεννιάτικα στεφάνια πιο μοντέρνα, λίγα μωρομάντηλα αρκούν. Μην ρίξετε νερό από το λάστιχο, διότι μπορεί τα στολιδάκια που τα διακοσμούν να χαλάσουν.

Επίσης μπορείτε να τα καθαρίσετε με τα πανάκια ή το ξεσκονόπανο τύπου swiffer που θα συγκρατήσει όλη τη σκόνη πάνω του.

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο τρόπος καθαρισμού διαφέρουν ανάλογα το Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό μας. Για παράδειγμα, αν έχουμε Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά τοίχου με ψεύτικα φύλλα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το ξύδι και το απορρυπαντικό για τα πιάτα.

Αν είναι ξύλινα, τότε λίγο νερό σε ένα μαλακό πανί, αρκούν για να διώξουν την σκόνη. Αν είναι πλαστικά ή από άλλο υλικό τέτοιου τύπου τα μωρομάντηλα αρκούν. Ενώ αν έχετε διακοσμητικά χωρίς φωτάκια led και χρυσόσκονη μπορείτε να τα πλύνετε ακόμη και στον νεροχύτη.

Πηγή: Athensmagazine.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα