Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ενισχύοντας τις γλωσσικές δεξιότητες του παιδιού

Κοινοποίηση

Ο πιο πρακτικός τρόπος να αξιοποιηθεί ο ελεύθερος χρόνος ενός μαθητή είναι να αποκτήσει μια νέα δεξιότητα. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι άλλωστε, είναι όσοι κυνηγάνε την γνώση και εξελίσσονται μέρα με τη μέρα και αυτό είναι κάτι που γίνεται βίωμα από την παιδική ηλικία. Σίγουρα οι γλωσσικές δεξιότητες του παιδιού μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη του και να διευρύνουν τους ορίζοντες του όχι μόνο γλωσσικά αλλά και πολιτισμικά.

Μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα, έρχεται σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας ή των χωρών που την μιλούν, βελτιώνεται η μνήμη και η λειτουργία του εγκεφάλου, αυξάνονται οι πιθανότητες για επαγγελματική αποκατάσταση και ενισχύεται η δυνατότητα του multitasking. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε ποιες είναι οι κύριες γλώσσες που αξίζει να επενδύσετε για τον μικρό σας μαθητή.

Αγγλικά

Είναι γεγονός πως τα αγγλικά είναι η κυρίαρχη παγκόσμια γλώσσα, γι’ αυτό το λόγο διδάσκεται από το δημοτικό. Όσο όμως και να θέλουμε, η δουλειά που γίνεται στα σχολεία δεν επαρκεί για την απόλυτη κατάκτηση της γλώσσας, οπότε και οι περισσότεροι γονείς καταφεύγουν στα φροντιστήρια. Υπάρχει λόγος που τα αγγλικά συστήνονται στα παιδιά από μικρή ηλικία και αυτός είναι η ευκολία εκμάθησης τους. Είναι πλέον εφικτό ακόμα και στην Γ’ Γυμνασίου το παιδί να κάνει μαθήματα Proficiency και να το πάρει, ώστε να συγκεντρωθεί στο λύκειο και τις υπόλοιπες πιο απαιτητικές του δραστηριότητες. Όσον αφορά την σημαντικότητα και την αξία που προσφέρουν τα αγγλικά δεν υπάρχει κάτι να ειπωθεί που δεν έχει ήδη περάσει από το μυαλό σας, οπότε ναι τα αγγλικά είναι πολύ σημαντικά και έχουν μεγάλη αξία για την πρόοδο του παιδιού.

Γαλλικά

Η απάντηση στην ερώτηση αν αξίζει να μάθει το παιδί σας γαλλικά είναι “mais bien sûr”! Τα γαλλικά είναι η διεθνής γλώσσα της μαγειρικής, της μόδας, του θεάτρου, των εικαστικών τεχνών αλλά και επίσημη γλώσσα του ΟΗΕ και της Ε.Ε.. Αυτό από μόνο του μας κάνει να καταλαβαίνουμε την πολυμορφικότητα της γαλλικής γλώσσας αλλά και την αξία που μπορεί να προσδώσει στην μετέπειτα πορεία ενός παιδιού, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά.

Ισπανικά

Τα ισπανικά είναι μια από τις πιο εύκολες γλώσσες στην εκμάθηση, λόγω του ότι οι λέξεις διαβάζονται όπως ακριβώς γράφονται, χωρίς κρυφές προφορές και φθόγγους δύσκολους. Τα ισπανικά είναι η πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο μετά τα αγγλικά και χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 400 εκατομμύρια ανθρώπους. Τα μαθήματα ισπανικών μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό πλεονέκτημα για την επικοινωνία και τη δημιουργία σχέσεων όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και στη Λατινική Αμερική.

Φυσικά, όσο προχωράει η ιστορία μας και ο κόσμος μας γίνεται πιο παγκοσμιοποιημένος τόσο περισσότερες γλώσσες γίνονται ολοένα και σημαντικότερες στην καθημερινότητα μας. Ακριβώς για αυτό, αυτές είναι μόνο 3 από τις επιλογές που έχετε, μπορείτε να δοκιμάσετε ποια ταιριάζει στο παιδί σας και να πράξετε αναλόγως. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι βρίσκεστε ήδη στο σωστό δρόμο!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα