Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Φωνάζουν» οι Στρατιωτικοί στην Ξάνθη για την υποβάθμιση του 212 ΚΙΧΝΕ

Κοινοποίηση

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, απευθύνει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα προς τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετιζόμενο με το μέλλον του 212 ΚΙΧΝΕ (Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας), καθώς, όπως καταγγέλλουν οι Στρατιωτικοί «αποτελεί κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, ότι επίκειται η περαιτέρω υποβάθμισή του, μετακινώντας τους Ιατρούς του στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο οποίο ήδη διατίθενται στρατιωτικοί ιατροί, προκειμένου να καλύψουν τα μεγάλα κενά του».

Αναλυτικά οι Στρατιωτικοί αναφέρουν:

Κύριε Υπουργέ.

Με έγγραφό μας, αναδείξαμε για ακόμη μία φορά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του 212 ΚΙΧΝΕ (Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας).

Ωστόσο, με απαντήσεις σας [(A1) και (Α2)], επί αντίστοιχων ερωτήσεων κοινοβουλευτικών κομμάτων [(Ε1) και (Ε2)], οι οποίες τίθενται στην κρίση των στρατιωτικών που εξυπηρετούνται από το 212 ΚΙΧΝΕ, έκπληκτοι μαθαίνουμε ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, το 212 ΚΙΧΝΕ είναι πλήρως λειτουργικό και εξοπλισμένο, ενώ διατίθενται περισσότεροι ιατροί από όσους προβλέπονται! Τούτο σημαίνει ότι στρατιωτικός με μικροτραύμα στο κεφάλι που χρήζει ραμμάτων, θα εξυπηρετηθεί άμεσα και δεν θα παραπεμφθεί στο πολιτικό νοσοκομείο της Ξάνθης, ακόμα κι αν πρόκειται για έκτακτο περιστατικό πρωϊνών ωρών. Ή μήπως όχι;

Κύριε Υπουργέ.

Η άρνηση των προβλημάτων και η προβολή μίας εντελώς διαφορετικής κατάστασης από αυτή που πραγματικά επικρατεί, θα είχε νόημα, αν παράλληλα δρομολογούνταν διορθώσεις επί της πραγματικής διάστασης των προβλημάτων και της κατάστασης. Οι έκτακτες, ολιγοήμερες διαθέσεις ειδικοτήτων από άλλες στρατιωτικές υγειονομικές δομές στο 212 ΚΙΧΝΕ έχουν τα ίδια αποτελέσματα με ένα τσιρότο σε μία ανοιχτή, βαθιά πληγή, που θέλει ράμματα.

Αντιπαρερχόμενοι των παραπάνω και πριν αποδεχθούμε ότι τελικά ουδεμία πραγματική πρόθεση ή βούληση προόδου υπάρχει, σας απευθύνουμε ένα ερώτημα που τις τελευταίες μέρες «κυκλοφορεί» (ως κοινό μυστικό) ανάμεσα στους στρατιωτικούς και την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, η οποία «φούντωσε» μετά από σημαντική συνάντηση ανώτατου στελέχους της υγειονομικής ιεραρχίας της Στρατιωτικής Υπηρεσίας (ΣΥ) με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης (ΓΝΞ) και παρακαλούμε να απαντήσετε ειλικρινώς:

«Αληθεύει ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η περαιτέρω υποβάθμιση του 212 ΚΙΧΝΕ σε Λόχο Υγειονομικού (ΛΥΓ) και η διάθεση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΓΝ Ξάνθης, σε αντίθεση με τη στόχευση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας για αναβάθμιση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου;» 

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα