Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η Ξάνθη πρωτοπορεί με τους ρομποτικούς βραχίονες Kassow

Κοινοποίηση

Τους ρομποτικούς βραχίονες της Kassow Robots S.A παρουσίασε την Πέμπτη η Netelco ABEE, στις εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη.

Πρόκειται για ρομποτικούς βραχίονες νέας γενιάς, προηγμένους τεχνολογικά, οι οποίοι επιτρέπουν την αυτοματοποίηση μιας σειράς εργασιών, αναβαθμίζοντας αισθητά τη βιομηχανική παραγωγή.

Οι βραχίονες προγραμματίζονται για να εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες, όπως τη μεταφορά προϊόντων, και μπορούν να τοποθετηθούν με μεγάλη ευκολία σε κάθε βιομηχανική εγκατάσταση, είτε πρόκειται για μια μικρή βιοτεχνία είτε για μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα.

Η Ξάνθη πρωτοπορεί με τους ρομποτικούς βραχίονες Kassow

Η Netelco ABEE διαθέτει την τεχνογνωσία για την εγκατάσταση και ρύθμιση ενός ρομποτικού βραχίονα, προσφέροντας πρακτικές λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα παραγωγής μιας μονάδας και συμβάλουν στην τεχνολογική αναβάθμιση κάθε εταιρίας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (21/12), στις εγκαταστάσεις της Netelco ABEE, που είναι επίσημος διανομέας της Kassow Robots S.A στην Ελληνική επικράτεια, πραγματοποιήθηκε επίδειξη του βραχίονα και ήδη υπάρχει «ζεστό» ενδιαφέρον από βιομηχανικές μονάδες της περιοχής να επενδύσουν σε αυτή την νέα τεχνολογία.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι εν λόγω βραχίονες τοποθετούνται με μεγάλη ευκολία ενώ η χρήση τους είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Πρόκειται για μια επένδυση με άμεση απόσβεση, ενώ υπάρχουν και επενδυτικά χρηματοδοτικά προγράμματα στα οποία μπορεί να ενταχθεί.

Οι ρομποτικοί βραχίονες της Δανέζικης πρωτοποριακής εταιρείας Kassow Robots S.A, μέλος του ομίλου Bosch Rexroth, κινούμενοι σε 7 άξονες διαφοροποιούνται στρατηγικά από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές στην παγκόσμια αγορά των Cobots. Προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων και αυτό τους καθιστά εξαιρετικά ελκυστικούς για κάθε βιομηχανική μονάδα.

Ρομποτικοί βραχίονες Kassow στην Ξάνθη από την Netelco
Τους ρομποτικούς βραχίονες της Kassow Robots S.A παρουσίασε η Netelco ABEE

Η Netelco ΑΒΒΕ δραστηριοποιείται από την δεκαετία του ‘80 στην αυτοματοποίηση με σημαντικά έργα, εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογικές πρακτικές.

Η πρώτη επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη την Πέμπτη είχε ως αντικείμενο την εφαρμογή του ρομποτικού βραχίονα Kassow στην παλετοποίηση, σε βιομηχανική γραμμή παραγωγής. Αυτό μάλιστα που είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ήταν η ακρίβεια εκτέλεσης των εντολών και η σταθερότητα του βραχίονα.

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα