Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Καταγγελία – Οικοδομές: Δουλεύουν οι συνταξιούχοι, κάθονται οι εργαζόμενοι

Κοινοποίηση

Καταγγελία – Οικοδομές: Δουλεύουν οι συνταξιούχοι, κάθονται οι εργαζόμενοι

Ένα παράδοξο καταγγέλλουν οι άνθρωποι που απασχολούνται στις οικοδομικές δραστηριότητες, καθώς όπως υπογραμμίζουν στον κλάδο έχουν παρεισφρήσει συνταξιούχοι, οι οποίοι καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας. 

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν πως συνταξιούχοι απασχολούνται «μαύρα» στην οικοδομική δραστηριότητα, λαμβάνοντας φυσικά χαμηλότερο μεροκάματο με αποτέλεσμα να τους προτιμούν, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στις οικοδομές παραμένουν άνεργοι και αναζητούν εργασία. 

Χαρακτηριστικά, τονίζουν πως αυτό τους φέρνει σε ιδιαίτερα δεινή οικονομική θέση, καθώς δεν μπορούν να απασχοληθούν στον κλάδο τους, παρά την αυξημένη ζήτηση στις οικοδομικές εργασίες, και βρίσκονται σε οικονομικό μαρασμό. Οι οικοδόμοι άλλωστε είναι ένας από τους κλάδους που πλήττονται βάναυσα τα τελευταία χρόνια, με τους περισσότερους εξ’ αυτών να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για ένα μεροκάματο. 

Φυσικά, η εν λόγω πρακτική γεννά έντονα ερωτηματικά αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται κατά το στάδιο ανέγερσης οικοδομών αλλά και την ασφάλεια των ίδιων των συνταξιούχων, που απασχολούνται ανασφάλιστοι και παράνομα, σε ενδεχόμενο ατυχήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα