Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τουρισμός για όλους – Πότε κληρώνονται οι ψηφιακές κάρτες 2024 – Τι ισχύει για νέα αίτηση στο Tourism4all

Το πρόγραμμα θα αφορά όλο το έτος 2024 και πιθανότατα και τους πρώτους μήνες του 2025.

Κοινοποίηση

Έτοιμη προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού Τουρισμός για όλους Pass.

Το πρόγραμμα θα αφορά όλο το έτος 2024 και πιθανότατα και τους πρώτους μήνες του 2025.

Οι δικαιούχοι όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα επιλεχθούν με κλήρωση και οι τυχεροί θα έχουν στα χέρια τους την πολυπόθητη επιταγή σε μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας.

Νέα ψηφιακή κάρτα “Τουρισμός για όλους PASS” 2024 – δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι έλαβαν Κοινωνικό Τουρισμό 2023, αλλά ούτε και όσοι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που φτάνουν μέχρι τα 31.000 ευρώ και συγκεκριμένα:

  • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
  • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Μέσω του Προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης.

Η παραπάνω οικονομική διευκόλυνση θα πιστωθεί στον δικαιούχο σε μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό που συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης και της δημοσίευσης του Οριστικού Πίνακα Δικαιούχων, ο Φορέας Υλοποίησης διαβιβάζει στο επιλεγμένο από τον δικαιούχο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, τα στοιχεία του δικαιούχου που είναι απαραίτητα για την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, καθώς και το ποσό της διευκόλυνσης που δικαιούται.

Το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός (Viva Wallet η Alpha Bank) διανέμει, αποκλειστικώς ηλεκτρονικά, τις άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του εκάστοτε σχετικού αρχείου, χωρίς να συνάπτει πελατειακή σχέση με έκαστο δικαιούχο.

Στη συνέχεια, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός (Viva Wallet η Alpha Bank) ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθει στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Πώς πραγματοποιείται η χρήση της Άυλης Ψηφιακής Χρεωστικής Κάρτας από το Τουρισμός για όλους;

Η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται αποκλειστικάμε ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, ήτοι, μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνεται η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της, ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους (τεχνολογία NFC – Near Field Communication).

Το πιστωθέν χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για διαμονή, είτε σε καταλύματα που φέρουν σχετικούς με την παροχή υπηρεσιών διαμονής Κωδικούς Κατηγορίας Εμπόρου (Merchant Category Codes – MCC) που αναρτώνται στη σελίδα της δράσης στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr ΕΨΠ) και επικαιροποιούνται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., είτε σε ακίνητα, αλλά και στις σχετικές ΠΟΛ. όπως ισχύουν, που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση, τα οποία εντάσσονται στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΑΑΔΕ και διατίθενται με μισθωτήριο (δήλωση βραχυχρόνιας διαμονής), είτε μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, είτε εκτός ψηφιακής πλατφόρμας.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του νέου έτους και έτσι το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, ο νέος κύκλος του προγράμματος έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αλλά ταυτόχρονα και αναπτυξιακό με όρους βιωσιμότητας, σύμφωνα δηλαδή με τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, για δίκαιη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα