Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αυτός είναι ο καφές που δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ σύμφωνα με μπαρίστα

Δεν είναι μόνο η γεύση αλλά σε περιμένει κι άλλη δυσάρεστη έκπληξη.

Κοινοποίηση

Δεν είναι μόνο η γεύση αλλά σε περιμένει κι άλλη δυσάρεστη έκπληξη.

Η πρώτη απόλαυση της ημέρας. Όλα ξεκινούν από μία κούπα ζεστού καφέ. Και πριν προλάβεις ν’ αντιδράσεις, οφείλουμε να σου μιλήσουμε για την ιεροτελεστία του καφέ. Ο πρώτος καφές της ημέρας είναι πάντα ζεστός. Είτε γαλλικός, είτε ελληνικός για τους πιο μερακλήδες που δε βαριούνται ν’ ανάψουν το γκαζάκι, η πρώτη γουλιά οφείλει να σε ζεστάνει. Ο δεύτερος καφές της ημέρας, εκείνος του γραφείου, πρέπει να είναι κρύος. Είναι ο καφές που θα σου κρατήσει περισσότερο συντροφιά σ’ εκείνο το απάλευτο 8ώρο (όσο προλαβαίνουμε γιατί το νέο νομοσχέδιο φέρνει νέες εργασιακές εκπλήξεις στην καθημερινότητά μας). Είναι ο καφές της επικοινωνίας και της εξωστρέφειας. Δεν τον φτιάχνεις μόνο σου αλλά παραγγέλνεις ή πας μέχρι το στέκι σου για μία «καλημέρα» με τον μπαρίστα.

Αλλά όπως και να ‘χει, είτε είσαι φίλος του freddo espresso ή cappuccino, ένας είναι ο καφές που δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλεις. Δεν το λέμε εμείς αλλά μία μπαρίστα. Μιλώντας στη HuffPost, η Κρίστεν Γκέρντινγκ Γκρον, υπεύθυνη καφετέριας στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι πρέπει να αποφύγουμε τον olive oil latte.

OLIVE OIL in COFFEE? - The Starbucks Oleato

Το ρόφημα που έγινε viral και η φήμη του εκτοξεύθηκε μέσω του TikTok. Καταραμένο μέσο τι φέρνεις στις ζωές μας; Είναι latte, έχει ελαιόλαδο και όλοι μιλούν γι’ αυτό. Ωστόσο η γεύση του λαδιού κυριαρχεί, δεν αισθάνεσαι ότι πίνεις καφέ και, γενικά, δεν υπάρχει ισορροπία στη γεύση. Επίσης το ελαιόλαδο ενεργοποιεί το έντερο ακριβώς όπως και η καφεΐνη και ο συνδυασμός μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνος, ειδικά αν δεν έχεις τουαλέτα κοντά σου.

Οπότε κρατάμε τον καφέ και αφήνουμε το ελαιόλαδο για καμιά βούτα με ψωμί στη χωριάτικη.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα