Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο – Θα ξετρελαθείτε από τη νοστιμιά!

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή

Κοινοποίηση

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, για χυλοπίτες φούρνου με τυριά, ζαμπόν και μπέικον και θα ξετρελαθείτε! Μιλάμε για εγγυημένη απόλαυση!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τις χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο

500 γρ. χυλοπίτες μακριές

2 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες

10 ντοματάκια κομμένα στα 2

250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

250 γρ. κασέρι τριμμένο

250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα

500 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

Αλάτι

Πιπέρι

Για τις χυλοπίτες

Βράζουμε πρώτα τις χυλοπίτες σε μία κατσαρόλα δύο λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.

Τις στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.

Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σε βαθύ ταψί απλώνουμε μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, ώστε να περισσεύει αρκετά από τα πλάγια.

Βάζουμε τις χυλοπίτες στη μέση της λαδόκολλας.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τα τυριά.

Πασπαλίζουμε πάνω στις χυλοπίτες.

Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να πάνε παντού.

Τρίβουμε το πιπέρι.

Προσθέτουμε το 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στην κρέμα και περιχύνουμε τις χυλοπίτες.

Μαζεύουμε τις άκρες της λαδόκολλας και κλείνουμε από πάνω σε πουγκί.

Δεν πρέπει να ακουμπάει η λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε αμέσως, όσο ακόμα υπάρχει υγρασία.

Όσο αφήνουμε τις χυλοπίτες, ρουφούν τα υγρά και στεγνώνουν.

Όσο πιο ζεστές τις σερβίρουμε, τόσο πιο αφράτες και ζουμερές θα τις απολαύσετε.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα