Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Έχει παραγίνει το θέμα των αντιγραφών

Κοινοποίηση

Η αντιγραφή άρθρων (αυτούσιων ή με μικρές παραλλαγές) από αυτοαποκαλούμενες ενημερωτικές ιστοσελίδες στην Ξάνθη δεν είναι κάτι καινούργιο.

Αποτελεί μια μεγάλη παθογένεια, η οποία ωστόσο συντηρείται διαχρονικά και δίνει χώρο στον κάθε τυχάρπαστο να κλέβει τον πνευματικό κόπο και το έργο άλλων.

Τελευταία ωστόσο (και όταν λέμε τελευταία αναφερόμαστε στα τελευταία 2 χρόνια), μια συγκεκριμένη αυτοαποκαλούμενη ενημερωτική ιστοσελίδα της περιοχής, που πραγματικά ξεχωρίζει για το θράσος και την αυθάδεια της, υφαρπάζει τη δημοσιογραφική ύλη τόσο του XanthiNea.gr όσο και άλλων τοπικών ΜΜΕ της περιοχής.

Μάλιστα, το θράσος περισσεύει όταν οι ειδήσεις αυτές παρουσιάζονται και ως «αποκλειστικές» ή προέρχονται από «πληροφορίες αναγνωστών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες».

Ως XanthiNea.gr – από εδώ και στο εξής – θα κινηθούμε προς πασά αρμόδια Αρχή για την προάσπιση του πνευματικού κόπου μας, ενώ κάθε φορά που θα πέφτει στην αντίληψή μας περιστατικό αντιγραφής των ειδήσεων μας από το εν λόγω Μέσο, θα προχωρούμε και σε δημόσια αναφορά ώστε να ενημερώνονται και οι αναγνώστες της περιοχής με τη σειρά τους.

Πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν – όσο δύσκολο και εάν τους φαίνεται – πως δεν έχουν το δικαίωμα να υφαρπάζουν τη δουλειά άλλων και να την παρουσιάζουν ως δική τους. Πόσο μάλλον να βιοπορίζονται από αυτή την πρακτική!  

[αντιγράψτε και αυτό αν θέλετε]

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα