Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Γιατί η γάτα σας θέλει να κοιμάται στο μαξιλάρι σας

Η κάθε γάτα έχει το δικό της αγαπημένο σημείο για τον ύπνο της.

Κοινοποίηση

Η κάθε γάτα έχει το δικό της αγαπημένο σημείο για τον ύπνο της.

Μπορεί να αγαπάει να κοιμάται σε μια ηλιόλουστη γωνία, κουλουριασμένη στα πόδια σας, ή κρυμμένη κάτω απ’ τα σκεπάσματα. Τι σημαίνει, όμως, όταν η γάτα σας επιμένει να ξαπλώνει πάνω στο μαξιλάρι σας, γεμίζοντάς το τρίχες; Γιατί, άραγε, προτιμά αυτό το συγκεκριμένο σημείο;

1. Άνεση

Οι γάτες είναι μεγάλοι καλοπερασάκηδες. Τους αρέσει να αράζουν στα μαλακά και να τεντώνονται μακάρια. Λογικό, αφού δεν έχουν ενοίκια να πληρώσουν και οικονομικές αναφορές να παραδώσουν. Αρέσκονται στο να γλείφουν νωχελικά το πατούσι τους όσο εμείς κάνουμε φορολογικές δηλώσεις και δουλεύουμε για να μπορούμε να τους παρέχουμε την καλύτερη γατοτροφή. Επομένως, μην σας εκπλήσσει αν η γάτα σας δεν φαίνεται να νιώθει ιδιαίτερες τύψεις όταν σας κλέβει το αφράτο μαξιλάρι σας.

2. Ζεστασιά

Εσάς η γάτα σας καψαλίζεται με τις ώρες πάνω στο καλοριφέρ; Κάποιες φορές, τον χειμώνα, καταλήγω να σκέφτομαι ότι καμία επιφάνεια δεν είναι αρκετά καυτή για τη γάτα μου. Οι γάτες λατρεύουν τα ζεστά και χουχουλιάρικα μέρη όταν ο καιρός είναι κρύος. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να αποζητά στο μαξιλάρι σας τη θαλπωρή και τη ζέστη που αφήνετε πίσω σας όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι.

3. Τρυφερότητα

Όσοι λένε ότι οι γάτες δεν δένονται με τους ανθρώπους τους, πιθανότατα δεν είχαν ποτέ γάτα. Η εμπειρία όλων των γατόφιλων μας διδάσκει ότι οι γάτες είναι ικανές να δημιουργήσουν έντονους συναισθηματικούς δεσμούς με τους κηδεμόνες τους. Αν η γάτα σας ξαπλώνει δίπλα στο κεφάλι σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θέλει να σας νιώθει κοντά της όσο κοιμάται και αφού ξυπνήσει.

4. Ασφάλεια

Έχει αποδειχθεί ότι οι γάτες αντιλαμβάνονται τα ανθρώπινα συναισθήματα και γνωρίζουν πότε νιώθετε άγχος ή στενοχώρια. Αν η γάτα σας καταλαβαίνει ότι δεν είστε καλά, μπορεί να προσπαθήσει να σας καθησυχάσει και να σας προστατεύσει. Από την άλλη μεριά, ειδικά αν υπάρχει και δεύτερη γάτα στο σπίτι, ενδέχεται η γάτα σας να περιμένει να την προστατεύσετε εσείς σε περίπτωση απειλής.

5. Μυρωδιά

Η αίσθηση της όσφρησης είναι εξαιρετικά σημαντική για την αντίληψη και την αλληλεπίδραση της γάτας με τον κόσμο. Οι γνώριμες μυρωδιές κάνουν τη γάτα σας να νιώθει ασφαλής και ήρεμη. Το αγαπημένο σας κατοικίδιο, λοιπόν, σίγουρα καθησυχάζεται από τη γνώριμη μυρωδιά σας που αναδύεται από το μαξιλάρι σας.

6. Κτητικότητα

Οι γάτες είναι ιδιαίτερα κτητικές με τον χώρο τους. Αν έχετε φέρει μια καινούρια γάτα στο σπίτι, είναι πιθανό η προηγούμενη γάτα σας να κάθεται και να κοιμάται πάνω στο μαξιλάρι της για να το “μαρκάρει” ως ιδιοκτησία της και να μην επιτρέπει στη νεοφερμένη να το πλησιάσει.

7. Άγχος

Αν η γάτα σας είναι στρεσαρισμένη για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να καθησυχάζεται όταν σας νιώθει κοντά της. Στην περίπτωση που υποψιάζεστε ότι η γάτα σας βιώνει έντονο άγχος, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τη συμπεριφορά της για να καταλάβετε περισσότερα σχετικά με τις αιτίες του, ώστε να καταφέρετε να το αντιμετωπίσετε. Τέλος, το να κοιμάται η γάτα σας στο μαξιλάρι σας όταν λείπετε από το σπίτι, μπορεί να σημαίνει ότι υποφέρει από άγχος αποχωρισμού.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα