Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ισχυρός παγετός στην Ξάνθη – Που έδειξε -9,5c το θερμόμετρο

Κοινοποίηση

Ο ισχυρός παγετός ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Ξάνθη, τα ξημερώματα της Κυριακής (14/01), με το θερμόμετρο μάλιστα να δείχνει έως και -9,5 βαθμούς Κελσίου.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Βιδάλης, στα Καιρικά Νέα Ξάνθης:

Ο ισχυρότερος παγετός μέχρι στιγμής καταγράφηκε σήμερα το πρωί στο νομό Ξάνθης.

Δαφνώνας: -9.5c

Σταυρούπολη: -7.7c

Εχίνος: -6.2c

Λεύκη: -2.6c

Πεζούλα: -1.1c

Ξάνθη-Πανόραμα: -1.4c

Ξάνθη-Χρύσα: 0.2c

Ξάνθη-Κέντρο: 0.6c

Πολικές θερμοκρασίες στα βόρεια το πρωί της Κυριακής – Στους -10,7 °C η θερμοκρασία στο Νευροκόπι  

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 14/01 στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Οχυρό Νευροκοπίου με -10,7 °C. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Κυριακής 14/01, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα. 

ισχυρός παγετός
Πίνακας. Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Κυριακής 14/01/2024, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σημειώνεται ότι σε σταθμούς του δικτύου που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια (δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα) καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, με την απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία των σταθμών του δικτύου να καταγράφεται στο Σέσι Παρνασσού με -12,9 °C.

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα