Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεφτεδάκια με ντομάτα και χόρτα στον φούρνο

Σερβίρετέ το με φρέσκο ψωμί και φέτα και θα χτυπήσει απ’ ευθείας στο γαστρονομικό σας DNA

Κοινοποίηση

Αυτό το πιάτο έγινε με περισσεύματα προετοιμασίας από ένα προηγούμενο τραπέζι σαν έμπνευση της στιγμής και, πιστέψτε με, είναι αυτό που λέμε «φαγάκι». Σερβίρετέ το με φρέσκο ψωμί και φέτα και θα χτυπήσει απ’ ευθείας στο γαστρονομικό σας DNA.

Υλικά

  • Μερίδες: 2-3
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • δυόσμο ξερό
  • 3 κούπες ήμερα ραδίκια βρασμένα
  • 1 κούπα φύλλα από φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 200 γρ. κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Κεφτεδάκια: Ανακατεύoυμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε 8 κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε με ε.π. ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και μόλις ξανθίσουν, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και άλλο τόσο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10΄.

Βήμα 2
Σε τηγάνι περνάμε τα κεφτεδάκια ελαφρώς πατημένα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές και τοποθετούμε σε ταψί στρογγυλό 25 εκ. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα χόρτα και ανακατεύουμε μέχρι το περιεχόμενο να ζεσταθεί.

Βήμα 3
Προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μοιράζουμε ανάμεσα στα κεφτεδάκια στο ταψί. Ραντίζουμε με τη σάλτσα λίγο ε.π. ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 20΄. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα μέχρι να το σερβίρουμε (τρώγεται και κρύο).

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα