Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Νέες συγκρούσεις για την απουσία τρένων από τη Θράκη

Κοινοποίηση

Ευθύνες στον ΟΣΕ επιρρίπτει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης για την μη επαναλειτουργία των τρένων στις γραμμές Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο. Εδώ και χρόνια η Θράκη παραμένει αποκομμένη από το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, σημάδι της παρακμής και υποβάθμισης που ταλανίζει την περιοχή. Μάλιστα, παρά τις δεσμεύσεις και τα «μεγάλα λόγια», η Θράκη βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα ενώ η απουσία τρένων θεωρείται πλέον ως… κανονικότητα, για τους κατοίκους της περιοχής.

Νέες συγκρούσεις για τα τρένα στη Θράκη

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με αφορμή τα ψευδή δημοσιεύματα για την μη επαναλειτουργία των τρένων στις γραμμές Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο, λόγω έλλειψης τροχαίου υλικού της Hellenic Train, ανακοινώνει το εξής:

«Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ΜΗ επαναλειτουργία των τρένων στις γραμμές Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο οφείλεται σε έλλειψη τροχαίου υλικού της Hellenic Train οφείλουμε να ενημερώσουμε το επιβατικό κοινό ότι είναι ψευδή.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την μη επαναλειτουργία των δρομολογίων στις περιοχές αυτές βρίσκεται στην ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και ΜΗ ΦΥΛΑΞΗ δεκάδων αυτόματων ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων, την ευθύνη των οποίων έχει ο ΟΣΕ, γεγονός που ενέχει ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ για πρόκληση ατυχημάτων με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Σε μια περίοδο που η ανάκτηση της εμπιστοσύνης της Ελληνικής Κοινωνίας στο τρένο είναι το ζητούμενο για όλους τους σιδηροδρομικούς, θα πρέπει να αναπαράγονται ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Καλούμε την Διοίκηση του ΟΣΕ να επιλύσει ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα με τις αφύλακτες και βεβλαμένες αυτόματες ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις σε Έβρο – Ξάνθη αλλά ΚΑΙ στην γραμμή Θεσσαλονίκη-Σέρρες.

Καλούμε όσους αναπαράγουν λανθασμένες πληροφορίες, αποπροσανατολίζοντας το επιβατικό κοινό από τα πραγματικά προβλήματα του σιδηρόδρομου, να είναι πιο προσεκτικοί.

Ευχόμαστε σε όλους και όλες Καλή Χρονιά και ελπίζουμε και θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο σιδηρόδρομο το 2024».

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα