Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο «Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού» στα Ραγκουτσάρια, στην Καστοριά

Ξεκίνησε ταχύτατα η προβολή του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2024

Κοινοποίηση

«Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού» – Σε ρυθμούς… καρναβαλιού μπαίνει δυναμικά η Ξάνθη, με τον νέο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Μιχάλη Τσέπελη, να δείχνει από νωρίς όρεξη και μεράκι για την προβολή του μεγάλου, ιστορικού θεσμού των ΘΛΕ.

Ο «Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού», ο γνωστός σε όλους «Πειρατής του Θερμαϊκού» δέχθηκε πρόταση να δώσει το παρών στην παρέλαση του Καστοριανού Καρναβαλιού «Ραγκουτσάρια 2024» τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, προβάλλοντας παράλληλα τον θεσμό των ΘΛΕ και το Καρναβάλι της Ξάνθης.

Άμεσα υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στην Αντιδημαρχία Τουρισμού-Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς και του νέου Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, Μιχάλη Τσέπελη, και δόθηκε το «πράσινο φως», ώστε να ξεκινήσει ταχύτατα η προβολή του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2024.

«Αυτός είναι πολιτισμός! Ευχαριστώ τις δύο Αντιδημαρχίες που μου δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά για πρώτη φορά στη ζωή μου τα ξακουστά ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ, αλλά και να προσκαλέσω με την σειρά μου όλη την δυτική Μακεδονία στις περίφημες Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Γιατί όπως είναι γνωστό η καρναβαλική περίοδος ξεκινάει με τα ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και τελειώνει με τις ΘΡΑΚΙΚΕΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΞΑΝΘΗΣ!» σημειώνει ο «Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (08/01) θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για τη διοργάνωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2024.

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα