Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Οι Βούλγαροι βρίσκουν «οικονομικό» και «ποιοτικό» το Πόρτο Λάγος

Κοινοποίηση

Μπορεί η γενική αντίληψη που επικρατεί να είναι αυτή πως οι Έλληνες διασχίζουν τα σύνορα για να μεταβούν στη Βουλγαρία, προκειμένου να αγοράσουν οικονομικά προϊόντα από τη γειτονική χώρα, ωστόσο (ορισμένοι) Βούλγαροι φαίνεται πως έχουν μια διαφορετική αίσθηση των πραγμάτων.

Δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας της Βουλγαρίας, περιγράφει το πως οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας περνούν τον Μεθοριακό Σταθμό της Κομοτηνής προκειμένου να επισκεφθούν την καρδιά της Θράκης, αλλά και το παζάρι στο Πόρτο Λάγος, προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα τα οποία – όπως πολύ γλαφυρά περιγράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ – είναι οικονομικά και πιο ποιοτικά από αυτά της Βουλγαρίας.

Στο σχετικό ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε αγορές όπως ελαιόλαδο, λαχανικά από τοπικούς παραγωγούς, φρέσκα φρούτα, ψάρια και άλλα προϊόντα από τη λαϊκή αγορά και όπως επισημαίνεται, ορισμένα είναι πιο οικονομικά από τις αντίστοιχες τιμές στο Κάρτζαλι, ενώ άλλα είναι απλώς πιο ποιοτικά, κάτι που αναβαθμίζει – όπως τονίζεται – την ποιότητα του γεύματος που καταλήγει στο οικογενειακό τραπέζι των γειτόνων.

Την ίδια στιγμή φυσικά, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το γεγονός πως η «έξοδος» των κατοίκων της Θράκης στις γειτονικές αγορές της Βουλγαρίας και της Τουρκίας συνεχίζεται, με αμείωτο μάλιστα ρυθμό. Οι κάτοικοι σπεύδουν να περάσουν τα σύνορα προκειμένου να γεμίσουν τα οχήματά τους με βενζίνη, να προμηθευτούν τσιγάρα και καπνό και μια σειρά από άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία όπως επισημαίνουν είναι αισθητά φθηνότερα συγκριτικά με τις τιμές που επικρατούν στην Ελλάδα.

Σίγουρα, εκτός από το ζήτημα της τιμής, σημαντικό είναι και το ζήτημα της ποιότητας ορισμένων προϊόντων, ωστόσο με το κύμα ανατιμήσεων και τις αυξήσεις να καλπάζουν στην Ελλάδα η αναζήτηση οικονομικών λύσεων αποτελεί δυστυχώς μονόδρομο για αρκετούς πολίτες της περιοχής.

Да напълниш торбите през уикенда в Комотини и Порто лагос
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα