Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πουρές πατάτας με κουνουπίδι

Ελαφρύς και αφράτος, ιδανικό συνοδευτικό για κάθε κυρίως

Κοινοποίηση

Υλικά

  • 900 γρ. πατάτες
  • 5 φλ. τσαγιού φρέσκα μπουκετάκια κουνουπιδιού
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ. σ. και 1/2 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, συν 1 1/2 κ. γλ., χωρισμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού πλήρες βουτυρόγαλα
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε 8 φλιτζάνια νερό, τις πατάτες, το κουνουπίδι, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε μία κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, 15 έως 20 λεπτά.

Βήμα 2

Σουρώστε, επιστρέψτε στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μη μείνει καθόλου υγρό, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέστε το βουτυρόγαλα και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και ανακατέψτε.

Βήμα 4

Γαρνίρετε με σχοινόπρασο και πιπέρι.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα