Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Πυρά» φιλοζωικών οργανώσεων για τα αδέσποτα στην χωματερή της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Επιστολή προς τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμο Τοπείρου για το ζήτημα των εκατοντάδων αδέσποτων σκύλων που ζουν σε άθλιες συνθήκες στην χωματερή της Ξάνθης απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) καθώς και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων. Η επιστολή μάλιστα κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης και την Ειδική Γραμματεία ΥΠΕΣ.

Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων για τριτοκοσμικές σκηνές μέσα στην Ανακύκλωση της Ξάνθης https://www.facebook.com/watch/?v=376286428331748

Σκύλοι διαβιούν μέσα στα σκουπίδια, γεννάνε, λιμοκτονούν και τρώνε ο ένας τον άλλον για να χορτάσουν την πείνα τους.

Οι εθελοντές φιλόζωοι αναφέρουν ότι έχουν απευθυνθεί σε όλες τις Αρχές, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Εάν δεν ληφθούν μέτρα για την φροντίδα των ζώων, η περιοχή κινδυνεύει να γεμίσει από αγέλες αδέσποτων σκυλιών, πεινασμένων και άρρωστων με πολύ δυσάρεστες συνέπειες για την περιοχή.

Είναι επιτακτική η άμεση λήψη μέτρων για να ελεγχθεί το πρόβλημα.

Καλούμε τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμο Τοπείρου, στα σύνορα των οποίων βρίσκεται η εν λόγω περιοχή, να αναλάβουν τις ευθύνες τους βάσει Νόμου 4830/21, και άμεσα να συντονίσουν ομάδες για την περισυλλογή όλων των ζώων, την στείρωσή τους ώστε να σταματήσουν να αναπαράγονται, και βεβαίως να τους παρέχουν τη βασική φροντίδα για να επιβιώσουν.

Εφιστούμε ιδιαιτέρως την προσοχή σας, καθώς πέραν μιας κατάστασης που προσβάλει κατάφορα τη χώρα, υπάρχει και κατάφορη παραβίαση του Νόμου 4830/21 αρθ 10 ,αρθ 20 κλπ

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα