Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στην πρώτη γραμμή ο Ερυθρός Σταυρός για το ζευγάρι στην ορεινή Ξάνθη

Κοινοποίηση

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατόπιν εντολής του Πρόεδρου Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, με σκοπό τη συνδρομή προς ανεύρεση ενός αγνοούμενου ζευγαριού στην ορεινή περιοχή του Δασικού Χωριού (Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης).

Στην επιχείρηση ανεύρεσης του ζευγαριού, συμμετείχε Κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης και Κομοτηνής, με τον εκπαιδευμένο σκύλο Έρευνας και Διάσωσης της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (Κ-9 SAR) του Ε.Ε.Σ., της οποίας η αποστολή είναι αφενός η Έρευνα και Διάσωση Αγνοουμένων αφετέρου η Έρευνα σε Ερείπια-Τούνελ (περιορισμένους χώρους).

Το ζευγάρι εντοπίσθηκε σε περιοχή κοντά στο Δασικό Χωριό, με τον 70χρονο άνδρα να έχει χτυπήσει μετά από πτώση του σε χαράδρα, και την 60χρονη καλά στην υγεία της, η οποία βρισκόταν στο σημείο.

Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την ανεύρεση, ο 70χρονος έχασε τις αισθήσεις του, όπου του παρασχέθηκαν οι Πρώτες βοήθειες (προσπάθειες επαναφοράς-ανάνηψης) από τους Εθελοντές – Διασώστες, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. για την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Στην πρώτη γραμμή ο Ερυθρός Σταυρούς για το ζευγάρι στην ορεινή Ξάνθη
Στην πρώτη γραμμή ο Ερυθρός Σταυρούς για το ζευγάρι στην ορεινή Ξάνθη
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα