Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Θεοφάνια στη Γενισέα – Με κατάνυξη ο αγιασμός των υδάτων

Κοινοποίηση

Με κατάνυξη, παρουσία του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη και δεκάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στη Γενισέα, για τα Θεοφάνια.

Ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (06/01), στον οικισμό που αποτελεί την έδρα του Δήμου Αβδήρων.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή και οι πιο τολμηροί βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.

Οι εκδηλώσεις για τα Θεοφάνια συνεχίζονται στον Δήμο Αβδήρων με τον αγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι των Αβδήρων (12:00) και ολοκληρώνονται στο Πόρτο Λάγος (13:00).

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα