Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τίμησαν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών στα Άβδηρα με κουρμπάνι

Κοινοποίηση

Τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών τίμησαν και φέτος οι κάτοικοι στα Άβδηρα, της Ξάνθης, προετοιμάζοντας και διοργανώνοντας το παραδοσιακό κουρμπάνι της περιοχής.

Το κουρμπάνι πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι, που βρίσκεται στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου των Αβδήρων.

«Τιμήσαμε και φέτος τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών στο παρεκκλήσι που βρίσκεται στην αυλή του Αρχαιλογικού Μουσείου Αβδήρων . Αφού διαβάστηκαν οι άρτοι,στη συνέχεια μοιράστηκε το παραδοσιακό κουρμπάνι, ως είθισται εδώ και πολλά χρόνια! Το παρεκκλήσι χτίστηκε το 1960 και τιμάται κάθε χρόνο η μνήμη των Αγίων με πρωτοστάτη πλέον το προσωπικό του μουσείου αλλά και πολλών κατοίκων του χωριού. Βοήθειά μας και του χρόνου με υγεία!» σημειώνει η Χρύσα Ραξιώνη, Πρόεδρος του Χορευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδηριτών.

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα