Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ξάνθη: Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το «Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024»

Τη Δευτέρα 08/01 η πρώτη συνάντηση για το Καρναβάλι της Ξάνθης 2024

Κοινοποίηση

Σε ρυθμούς… καρναβαλιού μπαίνει σιγά, σιγά η Ξάνθη η οποία ετοιμάζεται για το «Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024», το οποίο θα ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου.

Για τον λόγο αυτό, τη Δευτέρα (08/01) και 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης  με αντικείμενο συζήτησης τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024.

«Οι εκδηλώσεις της 59ης περιόδου των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024 θα ξεκινήσουν στις 2 Μαρτίου 2024» όπως τονίζεται σε σχετικό κάλεσμα.  

Πρόκειται για έναν ιστορικό θεσμό για την Ξάνθη, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και χώρες του εξωτερικού όπως η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ρουμανία.

Ήδη μάλιστα εδώ και μερικές ημέρες τουριστικά πρακτορεία της Τουρκίας διαφημίζουν πακέτα διακοπών στην Ξάνθη για τις ημέρες του Καρναβαλιού.

Την ευθύνη για το φετινό Καρναβάλι έχει η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Στράτο Κοντό που ανέλαβε καθήκοντα από 01/01, ενώ αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα πολιτισμού έχει οριστεί ο Μιχάλης Τσέπελης.

Ο δραστήριος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάτραχοι έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι διατηρεί καλή αισθητική και αντίληψη σε ζητήματα πολιτισμού και διοργάνωσης εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τον Ιανουάριο, καθώς μέχρι τέλη του μήνα θα συγκεντρώνονται προτάσεις και ιδέες για τη φετινή διοργάνωση.

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα