Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση κάλεσμα της Ταξικής Πορείας στην απεργία της Τετάρτης

Κοινοποίηση

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το έγκλημα του συστήματος στα Τέμπη και η άθλια επιχείρηση συγκάλυψης από τη μεριά των συστημικών δυνάμεων  εξοργίζει όλον τον λαό και αποκαλύπτει τον κυνισμό, την απανθρωπιά, τη σάπια και ανήθικη πολιτική που εξασκούν σε βάρος του.

Η πανελλαδική Απεργία της 28 Φλεβάρη συμπυκνώνει με ολοκληρωτικό και κυριολεκτικό τρόπο την έννοια Αγώνας για Ζωή με Δικαιώματα, Αγώνας για το Δικαίωμα στη Ζωή.

Για ζωή με δικαιώματα αγωνίζονται οι Αγρότες σ΄ όλη τη χώρα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ΕΕ, κυβέρνησης που τσακίζει το βιος τους και μαυρίζει το μέλλον τους.

Για ζωή με δικαιώματα αγωνίζονται οι Φοιτητές και Μαθητές σ΄όλη τη χώρα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που στοχεύει την Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση.

Στην Απεργία της 28 Φλεβάρη εργαζόμενοι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα ενώσουν την πάλη τους με την πάλη αγροτών και νεολαίας ενάντια στον κοινό εχθρό, την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από διαχρονικές και διαδοχικές διακυβερνήσεις, ταγμένες να υπηρετούν τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και να μας ρημάζουν με την τεράστια ακρίβεια και τους παγωμένους μισθούς για να θησαυρίζουν ξένα και ντόπια αφεντικά από τον μόχθο μας. Ενάντια στην αντεργατική πολιτική που ευθύνεται για εκατοντάδες εργατικά «ατυχήματα», 1 εργοδοτικό έγκλημα κάθε δυο μέρες μέσα στο 2023, με νεκρούς και σακατεμένους εργαζόμενους. Ενάντια και στην ξεπουλημένη και προδοτική ΓΣΕΕ που καμώνεται πως δεν βλέπει τον ξεσηκωμό λαού και νεολαίας και εμποδίζει τη γενίκευση και το δυνάμωμα των αγώνων. Τι φοβάται άραγε;

Σ΄ ένα κοινό μέτωπο εργάτες, εργαζόμενοι, αγρότες, νεολαίοι θα ενώσουμε τις φωνές μας και θα δυναμώσουμε την αντίσταση στην εγκληματική πολιτική του συστήματος.

Διεκδικούμε:

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

Δωρεάν Εκπαίδευση και Περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις, στο πλευρό των φοιτητών και των υγειονομικών

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα