Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δικαίωση για τα 57 θύματα των Τεμπών ζήτησε η Ξάνθη

Μια λαοθάλασσα διαδηλωτών πλημμύρισε το κέντρο της Ξάνθης το πρωί της Τετάρτης (28/02)  

Κοινοποίηση

Δικαίωση για τα 57 θύματα, τις αθώες ψυχές, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ζήτησαν οι κάτοικοι στην Ξάνθη.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία το πρωί της Τετάρτης (28/02), ακολουθώντας το κάλεσμα για την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, και στη συνέχεια ξεχύθηκαν στην πόλη δημιουργώντας ένα ποτάμι οργής.

Η μεγαλειώδης πορεία κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να βροντοφωνάζουν συνθήματα και να ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.

Την ίδια στιγμή, τα δικά τους μηνύματα έστειλαν και οι μαθητές της Ξάνθης, που έγραψαν συνθήματα στις αυλές των σχολείων τους, χρησιμοποιώντας τις τσάντες τους. Φράσεις όπως «δεν ξεχνώ», «έγκλημα», «είναι δολοφονία» αλλά και ο αριθμός 57 ήταν ανάμεσα σε αυτές που σχημάτισαν οι μαθητές.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη Ξάνθης για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, ενώ οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα 57 φορές στην Ξάνθη.

Οι πολίτες ένωσαν τις φωνές τους και φώναξαν πως το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες και να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τελευταία στην Ξάνθη. Αντίστοιχα μεγάλο ήταν και το ποτάμι της οργής που είχαν δημιουργήσει πέρσι, τέτοια περίπου εποχή, οι μαθητές της πόλης που είχαν πραγματοποιήσει μια μεγαλειώδη κινητοποίηση για τα θύματα των Τεμπών.

Δικαίωση για τα 57 θύματα των Τεμπών ζήτησε η Ξάνθη
Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα