Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Γάμος και υιοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, μια προσωπική άποψη

Κοινοποίηση

Γράφει ο Συμεών Λαφτσόπουλος

Ως Έλληνες είθισται να είμαστε πάντοτε υπερβολικοί. Ένα ζήτημα που ποτέ δε μας απασχόλησε, ποτέ δεν ενδιαφερθήκαμε και ποτέ δε μελετήσαμε, βρίσκεται σήμερα στις καθημερινές συζητήσεις σε επαγγελματικά, φιλικά και οικογενειακά περιβάλλοντα. Φυσικά σε όλες τις συζητήσεις μας με τον γνήσιο πατροπαράδοτο τρόπο μας, προσπαθούμε να πείσουμε τους απέναντι ότι κατέχουμε το απόλυτο δίκαιο, η δική μας πάντα άποψη είναι η σωστή και δόξα σοι Κύριε βρήκαμε ακόμα έναν τρόπο να διχαστούμε. Πέρα πλέον από τα κομματικά, ιδεολογικά, οπαδικά, βρίσκονται και κοινωνικά ζητήματα για να συμπληρώσουν το παλμαρέ του διχασμού.

Ο γάμος ως θεσμός πλήττεται. Πλήττεται εδώ και δεκαετίες και όχι λόγω των ομοφυλοφίλων. Πλήττεται από την υπερπληροφόρηση, τα κακά πρότυπα, τις υπερβολικές ελευθερίες και από την απλότητα με την οποία κάποιος μπορεί να διαλύσει έναν γάμο. Οι ευκολίες που μας έχουν δοθεί ως δικαιώματα να διαφύγουμε των ευθυνών και των δυσκολιών ενός γάμου πλήττουν και αυτές τον θεσμό.

Σήμερα ο γάμος είναι εξίσου μία νομική δικαιοπραξία όσο και θεσμός και είναι πραγματικά άδικο για τους ομοφυλόφιλους να μην μπορούν να απολαύσουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπολοίπους πολίτες της χώρας. Κληρονομικά, ιατρικά και άλλα ζητήματα δημιουργούν προβλήματα και πόνο χωρίς να είναι αναγκαίο. Τέτοια προβλήματα επιζητά να λύσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης νομοθετώντας τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Όλα αυτά όμως , θα ήταν εύκολο να λυθούν μέσα στην ισχύουσα νομοθεσία με διατάξεις και όχι με νομοθέτημα υπέρ του πολιτικού γάμου των ομοφύλων. Γιατί το πιστεύω αυτό; γιατί με τον νέο νόμο ανοίγει το θέμα της υιοθεσίας παιδιών, και αυτό είναι που πληγώνει περισσότερο την μετριοπαθή συντηρητική κοινωνία.

Το ζήτημα είναι πολύπλευρο και πολύπλοκο και θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται. Μιλάνε για δικαίωμα στη δημιουργία οικογένειας … όχι , δεν είναι δικαίωμα δεν είναι διεθνής υποχρέωση και δεν συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα σύμφωνα με τις κατοχυρώσεις του διεθνούς δικαίου.

Άλλοι επικαλούνται το γεγονός ότι άλλες χώρες το έχουν νομοθετήσει και ότι εμείς είμαστε πίσω από τον κόσμο και την «πρόοδο». Λάθος, μόλις 15 Ευρωπαϊκές χώρες έχουν νομοθετήσει την υιοθεσία από LGBTQ…. ζευγάρια και αυτό πρέπει να αποτελέσει μία ευκαιρία για εμάς να δούμε τι έχουν κάνει οι άλλοι, αλλά και πως δούλεψε αυτό.

Σύγχρονες μελέτες δείχνουν πως τα παιδιά αυτών των οικογενειών παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης μετά την ηλικία των 16 ετών. Μεγαλύτερες πιθανότητες για χρήση ναρκωτικών, αυτοκτονικές τάσεις, παραβατικές συμπεριφορές και παχυσαρκία, ενώ όσοι φαντάζονται χαρούμενες οικογενειακές φωτογραφίες με μπαμπάδες και μαμάδες να χαμογελούν με τα παιδιά, ας το ξανασκεφτούν. Σε τεράστιο ποσοστό τα παιδιά αυτά μετά την ενηλικίωσή τους αποκόπτονται από τους γονείς τους και δεν διατηρούν επαφές.

Αποδεικνύεται ότι όλο αυτό το «πανηγύρι» δε γίνεται για να ωφεληθούν τα παιδιά, γίνεται για να ικανοποιηθεί ένα καπρίτσιο μίας μερίδας ανθρώπων (αυτών που σήμερα λένε πως θέλουν να υιοθετήσουν) και μίας άλλης μερίδας ανθρώπων που σπρώχνουν την ατζέντα τους σύμφωνα με τα ιδεολογικά τους πρόσημα.

Αύριο η συζήτηση δεν θα είναι αυτή αλλά π.χ. ο γονέας 1 και 2, ο σεξουαλισμός των παιδιών, μετά θα είναι η επιλογή φύλου, η παιδοφιλία και δεν έχει τελειωμό αυτός ο ξεπεσμός της κοινωνίας και των ηθών.

Αυτά που γράφω, είναι αυτά που συμβαίνουν στην Αμερική τα τελευταία 10 χρόνια και θα οδηγηθούμε σε αυτά με μαθηματική ακρίβεια. Αντί λοιπόν να αντιγράψουμε αυτό το λανθασμένο και με καταστρεπτικά αποτελέσματα μοντέλο, έπρεπε να αποφύγουμε αυτόν τον δεκαετή αποπροσανατολισμό και να δούμε την πραγματικότητα.

Ακόμη προσπαθώ να κατανοήσω το γιατί ; ποιο είναι το κίνητρο του Πρωθυπουργού για αυτό το νομοσχέδιο ; Δεν είχε καμία δέσμευση σε κανέναν, δε δέχθηκε (τουλάχιστο όχι εμφανείς) πιέσεις από κανέναν και ενώ έχει αρκετή δύναμη για να κάνει τομές και μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησε κανείς άλλος, ξοδεύει το πολιτικό του κεφάλαιο σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Κρίμα … η ΝΔ θα το πληρώσει αυτό το νομοσχέδιο και πολύ σύντομα (Ευρωεκλογές 2024) ενώ η κοινωνία μας θα το πληρώνει για πολύ καιρό.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως πολλοί από τους βουλευτές της Ν.Δ. που σήμερα υπερψήφισαν, αύριο θα το μετανιώσουν και θα ζητούν συγχώρεση από το κοινό τους.

Για την ιστορία, στην περιοχή μας καταψήφισε ο κ. Στυλιανίδης (Ν. Ροδόπης), ο κ. Κυριαζίδης (Ν. Δράμας) και ο κ. Πασχαλίδης (Ν. Καβάλας). Το γεγονός τους τιμάει και ο κόσμος δεν θα το ξεχάσει.

Χωρίς απολυτότητες, με πολλή αγάπη και κατανόηση, αγκαλιάζουμε όλους τους συνανθρώπους μας αλλά δε μπορούν να ικανοποιούνται όλα τα «θέλω».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα