Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Γυμνάσιο – Λύκειο Αβδήρων: Νέα διάκριση για την ομάδα “School Buddy”

Κοινοποίηση

H ομάδα “School Buddy” από το Γυμνάσιο/Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης και το Γυμνάσιο Φερών Έβρου, με υπεύθυνους καθηγητές την κα Λουλουδιά Κεφαλά και τον κ. Ιωάννη Μπουτζίκα, περνάει στο δεύτερο στάδιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας”, ο οποίος υποστηρίζεται από την NN Hellas.

Μετά από μια αξιολόγηση πάνω από 60 μαθητικών ιδεών κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η ομάδα “School Buddy” ξεχώρισε για την πρωτοτυπία και τη δυναμική της ιδέας της.

Η “School Buddy” είναι μία πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα η οποία αναλαμβάνει την αναδιανομή του εκπαιδευτικού υλικού (υπολογιστές, βιβλία, πίνακες κ.ά.) ανάμεσα σε σχολεία που έχουν πλεόνασμα και σε σχολεία που έχουν ελλείψεις. Στην πλατφόρμα αυτή, μπορούν να συµµετέχουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Επίσης θα µπορούν ν συµµετέχουν και επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν εξοπλισμό, ως χορηγία.

Επομένως, η “SCHOOL BUDDY” έρχεται για να καλύψει ένα µεγάλο κενό που δυσχεραίνει χρόνια τώρα την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ παράλληλα προάγει την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου, µειώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα.

Η επιλογή της ομάδας “School Buddy” για το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού αποτελεί αναγνώριση της σημαντικής κοινωνικής καινοτομίας που προτείνει. Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να εξελίξει περαιτέρω την ιδέα της με την υποστήριξη των μεντόρων από την NN Hellas.

Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας αποτελεί μια πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους μαθητές να σκεφτούν δημιουργικά και να αναπτύξουν ιδέες που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στις κοινότητές τους.

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν, καθώς και στους εκπαιδευτικούς για τη σκληρή τους δουλειά στην ενσωμάτωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο σχολικό περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα