Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κολυδάς: Αλλαγή του καιρού την Κυριακή – Πού αναμένονται καταιγίδες

Κοινοποίηση

Αλλάζει το σκηνικό καιρού από την Κυριακή, με τις αλκυονίδες μέρες να δίνουν τη «θέση» τους σε βροχές, καταιγίδες και πολύ ενισχυμένους νοτιάδες, σύμφωνα με το διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και μετεωρολόγο, κ. Θοδωρή Κολυδά.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στο X (πρώην Twitter), ο κ. Κολυδάς τόνισε ότι: «Τα «ωραία» δεν κρατούν πολύ – Αλλαγή του καιρού την Κυριακή από τα Δυτικά».

«Οι θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες βροχές στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο την Πέμπτη και την Παρασκευή» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, θα υπάρξει «αλλαγή του καιρού την Κυριακή από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες», όπως σημείωσε.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Κολυδά:

Πρόγνωση για το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο, προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μόνο στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή, τέλος, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα