Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μάζεψε ό,τι σε στεναχωρεί και κάντο πείσμα για ζωή!

Κοινοποίηση

Γράφει η Σουζάνα Ριζγκάλα

Η ουσία, η λύση και η αλλαγή δεν βρίσκονται ούτε επιτυγχάνονται στο κάπου κάπου αλλά στην καθημερινότητα σου.

Αν περιμένεις το καλοκαίρι ή τις γιορτές για πάρεις ανάσα, να ξεκουραστείς και να βρεις τον εαυτό σου τότε το μόνο που καταφέρνεις είναι να μην υπάρχεις, να μην ζεις τον περισσότερο καιρό. Θυσιάζεις ολόκληρους μήνες για λίγες μέρες.

Είσαι εδώ για να ζεις! Κάθε στιγμή κάθε μέρα ζεις! Καταλαβαίνω υπάρχουν δυσκολίες, κούραση, άγχος, συκοφαντίες, αδικίες. Ναι! Υπάρχουν και θα υπάρχουν και για αυτό ακριβώς χρειάζεσαι ανάσα, ξεκούραση πνευματική και σωματική στην καθημερινότητά σου. Μη βιαστείς και πεις όχι δεν μπορώ, δεν έχω χρόνο. Βρες χρόνο και αν χρειαστεί κλέψε χρόνο, λίγα λεπτά, μισή ώρα, μία ώρα ή ένα σαββατοκύριακο. Εσύ καθορίζεις τη ζωή σου αλλάζοντας προτεραιότητες και διαλέγοντας ποιο από όλα τα θέματα θα σε αγχώνει, δεν γίνεται σε όλα. Θέλεις; Θα βρεις τη λύση ίσως να μην είναι η καλή λύση αλλά σίγουρα καλύτερη από την κατάσταση που βρίσκεται τώρα.

Η ουσία, η λύση και η αλλαγή δεν βρίσκονται στο κάπου κάπου αλλά στην καθημερινότητα σου. Μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά σου μια ώρα ύπνου ή χαλάρωσης,  μία βόλτα. Μπορείς να αλλάξεις διακόσμηση στο καθιστικό σου, να βάλεις ωραίο πίνακα και λίγα φρέσκα λουλούδια, ένας περίπατος σε μία ωραία διαδρομή πάντα βοηθά στην σκέψη, επίσης μπορείς να βάλεις μουσική, παλιά τραγούδια που άκουγες όταν ήσουν νέος να ξαναζωντανέψεις την ενέργεια σου. Η ουσία είναι να ΘΈΛΕΙΣ να ζεις και να διεκδικείς την ηρεμία σου και να προστατεύεις το φως μέσα σου και να κάνεις ότι μπορείς για να μην σβήσει. Να σέβεσαι τα όρια της αντοχής σου σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο. Μάθε να ξεκουράζεσαι έτσι θα προλάβεις τα απαραίτητα και ότι δεν είναι δεν χρειάζεται.

Μάζεψε ότι σε στεναχωρεί και σε κουράζει και μετέτρεψέ το σε πείσμα για ζωή! Για ΖΩΗ!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα