Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και Εργατικό

Κοινοποίηση

Στη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής στην Κομοτηνή, συμμετείχε και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και το Εργατικό Κέντρο.

Η συγκέντρωση των διαδηλωτών ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ενώ ακολούθησε πορεία στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπου υπήρξε συνομιλία με τον Περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη.

«Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεκδίκησης και επίλυσης των αιτημάτων των Ελλήνων Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Ο πρωτογενής τομέας, οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Ελλάδος ζητούν άμεση λύση στα προβλήματά τους. Προβλήματα που τους έχουν εξαναγκάσει να βγουν στους δρόμους!» σημειώνει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.

«Είναι πλέον μονόδρομος η βιωσιμότητα του Έλληνα Αγρότη και Κτηνοτρόφου που παλεύει με «νύχια και με δόντια», βλέποντας το εισόδημά του να συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα αγροτικά εφόδια, στα καύσιμα! Η εξευτελιστική τιμή πώλησης των αγροτικών προϊόντων στους εμπόρους και η μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στους παραγωγούς και καταναλωτές είναι αυτή που πρέπει να μας κάνει να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των ανθρώπων του Πρωτογενή Τομέα. Λέμε ΟΧΙ στον μαρασμό του Ελλήνων Αγροτών και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους!» προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων:

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα