Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τέμπη: Βουβή διαμαρτυρία από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης

Κοινοποίηση

Σε μια βουβή διαμαρτυρία με έντονα συμβολικό χαρακτήρα προχώρησαν την Τετάρτη (28/02) οι μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι μαθητές σχημάτισαν με τα σώματά τους τη λέξη «Τέμπη», στην αυλή του σχολείου τους, στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που στοίχησε τη ζωή σε 57 ψυχές.

«Ένας χρόνος, ενός λεπτού σιγή» έγραψε το σχολείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αντίστοιχες διαμαρτυρίες προχώρησαν τα περισσότερα σχολεία της Ξάνθης την Τετάρτη, με τους μαθητές να συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στη μεγάλη κινητοποίηση για τη μαύρη επέτειο των Τεμπών.

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα