Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Βλάβη Cosmote: Κόπηκαν 2 κεντρικά καλώδια – Μεγάλα προβλήματα στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Βλάβη Cosmote: Εκτεταμένα προβλήματα και στην Ξάνθη προκάλεσε η μεγάλη βλάβη στο δίκτυο της Cosmote, το μεσημέρι της Κυριακής (18/02). Συνδρομητές έμειναν χωρίς σταθερό τηλέφωνο, ίντερνετ, τηλεόραση καθώς και σήμα στα κινητά τηλέφωνά τους, ενώ εξίσου μεγάλα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε υπηρεσίες όπως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που έμειναν χωρίς… τηλεφωνικό κέντρο!

Όπως έγινε γνωστό, αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από την Cosmote, το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου, σε διαφορετικά σημεία, τα οποία κόπηκαν με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το δίκτυο της γνωστής εταιρίας.

«Η COSMOTE ενημερώνει ότι λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές των Νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο» τονίζεται από πλευράς της Cosmote.

«Οι τεχνικοί της εταιρείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε την κατανόηση των πελατών μας για την αναστάτωση».

Από το μεσημέρι της Κυριακή, καταναλωτές «βομβάρδισαν» τα social media της γνωστής εταιρίας με μηνύματα οργής, για την πολύωρη ταλαιπωρία που αντιμετώπιζαν. Μεγάλα προβλήματα και για τις επιχειρήσεις εστίασης της Ξάνθης, πολλές εκ των οποίων δεν μπορούσαν να δεχθούν παραγγελίες.

Προσοχή: Εκτός λειτουργίας το «199» - Στο «112» για την Πυροσβεστική

Βλάβη Cosmote: Εκτός το 100 και το 199

Χωρίς… τηλεφωνικό κέντρο έμειναν Αστυνομία και Πυροσβεστική στην Ξάνθη, ενώ σε σχετική ανακοίνωση από πλευράς των Αρχών τονίζεται πως οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 112, για κάθε έκτακτη ανάγκη που αντιμετωπίζουν, μέχρι την επιδιόρθωση της βλάβης.

«Ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας των τηλεφωνικών κέντρων άμεσης επέμβασης «100» και των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών παρακαλούνται οι πολίτες να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για άμεση επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής. Σε περίπτωση αποκατάστασης της βλάβης, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση» τονίζει η Αστυνομία.

Από την πλευρά του το Πυροσβεστικό σώμα αναφέρει: «ανακοινώνουμε ότι, λόγω βλάβης στο δίκτυο τηλεφωνίας «199», στα Περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, οι πολίτες θα πρέπει να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112». Σε περίπτωση αποκατάστασης της βλάβης, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα